De Europese Goelag

EUSSR

“In de Sovjet Unie hadden we de Goelag, in Europa hebben we er denk ik ook een, een intellectuele, en die heet “politiek correct”. De enige vrouwelijke minister-president van Engeland tot op heden, Margaret Thatcher, bijgenaamd de IJzeren Dame, had een vooruitziende blik. Ze bekleedde deze positie van 1979 tot 1990 en in die periode zei ze het volgende over Europa:

“Wat Europa zal creëren is onzekerheid, werkeloosheid, nationale weerstanden en etnische conflicten”.

Misschien is er wel een Rus, Vladimir Konstantinovich Bukovsky, voor nodig zoals te zien in onderstaande videoclip, die in drie minuten duidelijk weet te maken dat er een hele enge overeenkomst bestaat tussen de voormalige Sovjet-Unie en Europa.  Vladamir Konstantinovich Bukovsky, neurofysioloog en schrijver, nu een lid van Nigel Farage’s UKIP partij, was een vooraanstaand activist voor de vrijheid in Rusland in de zestiger en zeventiger jaren.  Hij woont in de Cambridge regio.

“De Sovjet-Unie werd bestuurd door 15 mensen die niet waren gekozen. Ze benoemden elkaar en ze hoefden aan niemand verantwoording af te leggen. De Europese Unie wordt bestuurd door 24 mensen die niet gekozen zijn en elkaar benoemen, in het geheim bij elkaar komen en die niet door ons ontslagen kunnen worden.

In de Sovjet-Unie werd ons verteld dat we een Federale Staat nodig hadden om oorlogen te voorkomen. Dat is precies hetzelfde wat er gezegd wordt over de Europese Unie. In de Sovjet-Unie hadden we de Goelag, in Europa hebben we er denk ik ook een, een intellectuele, en die heet “politiek correct”.

In de Europese Unie heb je tienduizenden eurocraten met meer dan goed betaalde banen (3.000 EU-ambtenaren verdienen meer dan Rutte), privileges, gigantische onkostenvergoedingen en levenslange immuniteit als het gaat om (straf)vervolging.

De bedoeling van de Sovjet-Unie was om een nieuwe historische entiteit te creëren, de Sovjetmens, en dat wij onze eigen cultuur en historie moesten vergeten. Hetzelfde schijnt het geval te zijn met de Europese Unie. Ook zij wil een nieuwe historische entiteit creëren, de Europeaan, waarbij iedereen zijn cultuur en historie beter kan vergeten.

De Sovjet-Unie werd gecreëerd door dwang en die was vaak van militaire aard. De Europese Unie wordt ook op die manier gecreëerd, weliswaar (nog) niet door militair ingrijpen, maar door economische intimidatie. Het oude Sovjetsysteem was niet in staat om hervormingen door te voeren noch is de Europese Unie dat.

Maar er is een alternatief tegen de gedwongen regering van die 24 zelfbenoemde mensen in Brussel: “onafhankelijkheid”.

Zoals Winston Churchill ooit zei:

“We zijn met Europa, maar geen deel ervan. We zijn verbonden, maar niet gecombineerd. We zijn geïnteresseerd en geassocieerd, maar niet geabsorbeerd”.

Toch verloopt alles, gelukkig, niet naar wens. Zo heeft de president van het Europese Parlement Martin Schulz gezegd in een interviewmet het Duitse blad General-Anzeiger (Algemeen Nieuwsblad) dat ‘de EU dodelijk wordt bedreigd’ omdat de burgers het vertrouwen in de Unie hebben verloren.

Daarom gaat het Europees Parlement nu miljoenen investeren in trollen. Dat zijn mensen die worden betaald om zich op internet actief te roeren op fora, in chatrooms, sociale media en dergelijke om een bepaalde mening te verkondigen of om desinformatie te verspreiden. U hoort het goed! En wie dat betaalt? De belastingplichtigen natuurlijk, die mensen die dat hele Europacircus nu juist niet zien zitten. Het bewijst eens temeer hoe weinig wij er toe doen. Bereid je maar vast voor, want de komende tijd zul je dus op dat soort sociale kanalen op internet ineens (meer) mensen zien verschijnen die allemaal heel erg pro-Europa zijn en ons zullen afdoen als “aluhoedjes”, “angstzaaiers”, “paranoïde” en nog wat van dat soort termen. Een site als nujij.nl is al langere tijd vergeven van dit soort trollen.

En nee, even voor alle duidelijkheid, alhoewel Herman van Rompuy zijn uiterlijk misschien niet mee heeft, is hij geen trol (mogelijk wel een mol) en ook geen figuur uit Lavenland in de Efteling. Hij is voorzitter van de Europese Raad. Wil trol NL007 zich melden bij de receptie voor meer desinformatie?

 Bron: The Telegraph

Met dank aan Wes Hardin voor de tip