De EU wil méér, méér geld

Afbeeldingsresultaat voor eu money

Het land b moet in de toekomst een half miljard euro in ‘s lands begroting méér voorzien voor een transfer naar de EU. Het geld is daar broodnodig voor innovatie, defensie en migratie. (…)

Het zal nooit genoeg zijn! En of we nu een half miljard méér of minder tekort hebben… De EU-Centrale bank heeft zeer goede geldpersen.

En dat wordt dan met deze apothekersuitleg verantwoord.

Ook al realiseert u zich dat niet: eigenlijk betalen we met z’n allen minder. Om onderstaande redenen:

  • we zijn te dom om te begrijpen dat een netto-betaler niet zomaar een netto-betaler is. Netto betekent eigenlijk bruto, want de verpakking telt ook mee. Maar dan moet u even omgekeerd evenredig redeneren.
  • de inflatie moet opgevangen worden. Zouden we de EU dan onze verhoogde elektriciteits-, gas- en waterfactuur mogen doorsturen?
  • we vangen vrijwillig-collegiaal de Brexit bijdrage op. Juist. We gunnen de Britten hun EU-uitstap en zijn uiteraard graag bereid hun financiële inbreng over te nemen.
  • we betalen voor scholen, opvang, onderwijs, medische zorg der “vluchtelingen” in Turkije. Of we er enig profijt uithalen? Je ziet het niet, maar het is er wel. Durven beweren dat er daardoor geen vluchtelingen meer komen… dat heeft hij net niet durven zeggen… maar er stelt zich geen probleem, immers “ze komen niet meer ongeordend”. Eins, zwei, marsch… Marrakesh.
  • dankzij het ruimtelijk inzicht der EU zoeven er satellieten rond onze planeet en daardoor wijken wij niet af van het rechte pad.
  • we moeten de EU op onze blote knieën danken voor de dagdagelijkse modernisering van ons bestaan, zoals waterbesparende wc’s, lineaal-rechte augurken, zelfuitschakelende koffiezetapparaten, geminimaliseerde stofzuigers en uiteraard de euro, waardoor wij ons niet meer moeten druk maken over ons spaargeld. En dan hebben we het nog niet over de mensenrechten en de “geordende” meningsuiting gehad.
  • als klap op de vuurpijl – hou het “netto”principe in gedachten – wil de EU het budgetkader verkleinen in vergelijking met het vorige budget. En hij herhaalt, dat is: “reëel duidelijk kleiner”…. de kader, niet het budget.