De Ark van Trudeau

In Canada komen de dieren vrijwillig – als het ware zoals ten tijde van de zondvloed naar de reddende Ark – … om zich te laten inenten tegen covid-19!

Dàt fabeltje wil de dierentuin van Toronto kenbaar maken aan de goedgelovige vaccinaanbidders. Een slechte grap of gewoon mislukte communicatie? We citeren Dolf DeJong, CEO Zoo Toronto:

“Deze inentingen zijn vrijwillig. De dieren komen vrijwillig naar hun verzorgers en worden vervolgens ingeënt. Soms luisteren ze braafjes. Soms ook niet. We zullen verder ons best doen om de 120 dieren in te enten.”

Tja. In werkelijkheid worden de dieren gewoon gelokt met dierensnoepjes zodat ze zich niet verzetten tegen een medische en/of andere behandeling. Dit dan te willen verkopen alsof de dieren een keuze mogen hebben is wel van de pot gerukt. Alle dieren, van mensapen tot kleine knagers, worden “vrijwillig” ingeënt.

In verschillende dierentuinen werden zoogdieren, vooral bedreigde soorten, ingeënt tegen covid-19. Het gaat om een mRNA-vaccin van Zoetis, de voormalige dierengeneeskundepartner van Pfizer.

Report24