Dansen op een slappe koord

De bronafbeelding bekijkenIedereen heeft recht op verdediging, nietwaar? Je hebt advocaten en advocaten. Je hebt advocaten die in de luwte gewoon professioneel hun werk doen en je hebt er die op zijn zachtst gezegd mediageil zijn. Je hebt specialisten-juristen in verschillende gebieden: zeerecht, handelsrecht, financiëel recht, familierecht, jeugdrecht, gemeen recht… en… allochtoon recht.

U kent toch Mr. Kris Luyckx (ex Open-VLd)?
Hij specialiseerde zich in de verdediging van onze vakkrachten, die (te?) snel met de vinger gewezen worden. Zoals bv. de juridische bijstand en verdediging van “families”, als:

– Vahid-Jafar M. + moeder: verhandeling van 124 kg cocaïne in Antwerpen (okt. 2016)
– Ali & Yassin B.: aanval op een politiepatrouille in Borgerocco (sept. 2017)
– Ismaël H.: verschillende overvallen in de Antwerpse Kempen (febr. 2018)
– Yassin R. & Ahmet Y.: tankkaartfraude en diefstal van brandstof (febr. 2018)
– Bachir B.: seksueel misbruik van een minderjarig meisje als moskeebestuurder in Borgerocco (maart 2018)
– Hamza A.: aanval op een postbode in Borgerocco (mei 2018)
– Mohammed E.H.: vechtpartij met knokploeg als spilfiguur in de Antwerpse drugsoorlog )(aug. 2018)
– Brahim A.: ontsnapt aan moordaanslag in Marbella, verdacht als spilfiguur in de cocaïnehandel via de Antwerpse haven (aug. 2018)
– Sphresa S.: aangehouden aan de Frans-Zwitserse grens met 3 kg heroïne in een verborgen ruimte van haar auto, samen met Rediart Cankja, toen nog Ekers CD&V kandidaat (sept. 2018).

In Gert Late Night pleitte hij tegen zijn winkel.  Hij “klaagt niet”, “veel klanten”… maar de man heeft het druk, té druk, en zou daarom cocaïne eerder willen legaliseren,… euh… depenaliseren… ” i.p.v. het te bestraffen.  “We moeten het proberen.”
U kan de uitzending hier herbekijken.

Een opmerkelijke conclusie van iemand die rechten gestudeerd heeft. Wordt er iets een probleem? Haal het uit het strafrecht! Dronken achter het stuur? Haal het uit het strafrecht… of liever… schaf alcohol en de auto af… Een dievenbende? Haal diefstal uit het strafrecht… of liever… verbied sloten, dan hoeft men niet meer in te breken…

Hij trad op als belangenbeheerder van ene “familie” Richa. Onbekend, zegt u? Niet toch? In Zandhoven, dichtbij het domein Hooydonck en VTI bevond zich in langvergeten tijden het hotel Berkenhof (Langestraat 219), nadien bekend als de dancing JJ More, en nog later het restaurant, 7 Senses. Zoek er niet naar; het etablissement kreeg intussen de welluidende naam “Diamond Palace”, gekocht met de duurverdiende eurocenten van de familie Richa.

De 7 Senses, meegesleurd in het faillissement van een schildersbedrijf, werd openbaar verkocht. Hoewel de vorige eigenaar het privé wilde terugkopen, werd tijdens de tweede en definitieve verkoopdag zijn openingsbod van 1.100.000 euro niet aanvaard door notaris Boere uit Borgerhout. Ook het tweede openingsbod van 900.000 euro werd afgewezen, om uiteindelijk toegewezen te worden voor 805.000 euro aan de heer Noureddine Richa, van beroep tuinarbeider en aan zijn werkeloze echtgenote, met een 50% financiering door Belfius. Het verworven pand wordt momenteel door de eigenaars verhuurd aan de BVBA    “Feestzaal Diamond Palace”, waarvan de zoon Chafik Richa de enige vennoot (kapitaal 20.000 euro) en zaakvoerder is. Hij zal de “feestzaal” verder verhuren voor het organiseren van feesten. De familie Richa heeft sinds 2013 ook de feestzaal “Royal Palace” (2013) in Wommelgem op de kop kunnen tikken.

Komen we terug bij hun raadsman Mr. Luyckx…
De inkt van de overdrachthandtekeningen was nog niet droog of Mr. Luyckx toog naar het Zandhovense gemeentebestuur om te reclameren over het politie-reglement betreffende de  horeca-uitbating in Zandhoven. Zijn klanten kunnen absoluut niet de sluitingsuren aanvaarden, zijnde 24 u op weekdagen (ma tot don), en 03.00 uur op vrijdag en zaterdag mits alle activiteiten 2 dagen vooraf aangemeld worden met vermelding van het te verwachten aantal personen (maximum 352 personen) en de identificatie der verantwoordelijke huurder/organisator, inclusief een uittreksel uit het strafregister. Let wel: de “feestzaal” heeft een capaciteit van ca. 800 personen, maar beschikt slechts over 55 parkeerplaatsen. Het gebouw is voor de nieuwe eigenaars vooral interessant omdat het pand ingedeeld werd met zowel boven als beneden een zaal, zodat bv. Marokkaanse trouwfeesten, waar mannen en vrouwen apart feest vieren, daar probleemloos kunnen doorgaan. De omliggende buurtbewoners zijn nogal ongerust over de omvang en geluidshinder die hen te wachten staat. De Royal Palace in Wommelgem kreeg het sluitingsuur aangepast tot 05.00 uur!  Neem een kijkje op hun facebookprofiel.

En dan komen we vervolgens terug bij de familie Richa…
– de notaris werd onder druk gezet niet te verkopen aan de vorige eigenaar
– de vorige eigenaar werd meer dan 50 keer telefonisch bedreigd
– 2 handlangers werden hiervoor op 25.4.17 correctioneel bij verstek veroordeeld tot 9 maanden effectief – beiden hadden een strafboek, één van hen stond binnen de politiezone geseind voor verhoor, nl. één keer voor het opsporen van zijn verblijfplaats en één keer voor het bevel tot gevangenneming.
– enkele dagen voor de verkoop werd heel de inboedel op de eerste verdieping met een waarde van 250.000 euro (eigendom van de werkvennootschap vorige eigenaar) door de familie Richa gestolen. Dit onder toezicht van de lokale politie die niet “kon” optreden en die volgens de PV toegang had verleend omdat er zich geen domicilie in het pand bevond. Inmiddels werden de “kopers” voor deze diefstal correctioneel in staat van beschuldiging gesteld.
– zoon Richa (25 jaar) werd tijdens de laatste drie jaar al vier keer (meestal bij verstek) veroordeeld met rijverbod (voor rijden onder invloed van alcohol en/of drugs).

Onze redactie vernam via het roddelcircuit, waaraan wij vanzelfsprekend geen geloof hechten en dat we ten zeerste afkeuren,  dat de feestzalen ook gebruikt (zullen) worden voor de heuglijke gebeurtenissen die gepaard gaan met culturele en/of religieuze gebruiken i.v.m. initiatierituelen van meisjes. We herhalen dat dit boosaardige roddels zijn die tot doel hebben de goede naam en faam van deze perfect geïntegreerde familie door het slijk te halen. Tenslotte spreken de foto’s bij de opening van de feestzaal Royal Palace in Wommelgem boekdelen met een illustere plaatselijke policitus, zelfs met een leeuwenvlaggetje op zijn revers, die het openingslint doorknipt..

Wij stellen alleen de vraag waar het vele geld voor deze twee zware investeringen met nieuwe inrichtingen vandaan komt.

 

 

2 gedachten over “Dansen op een slappe koord

  1. Geachte Redactie, ik heb een gigantische walging voor mediafiguren en zeker voor die boerkadragers met wit zeverlapje als die liggen te lullen vóór het proces en tijdens het proces. Namen noemen zal wel niet nodig zijn?

  2. Hij is niet de enige die slapend rijk word met het verdedigen van geboefte van allerlei slag. Misschien eens zijn contacten met de onderwereld nagaan.

Reacties zijn gesloten.