Daar gaan we weer…

Niet voor het eerst en waarschijnlijk niet voor het laatst, weigerde een “jongere” een politiecontrole. En ja, hij schoot er het leven bij in. Met als gevolg rellen. (Rellen in voorstad Parijs…)

Typisch. Ze weigeren te luisteren naar de politie, komen hierdoor in de problemen, maar zien niet in (… willen niet inzien…) dat deze hadden kunnen vermeden worden indien ze zich aan de wetten en regels zouden gehouden hebben. Een houding die ze in hun land van herkomst – ergens in Noord-Afrika – zich niet kunnen permitteren.

Men herinnere zich de zware rellen n.a.v. de dood van Nahel.(zie video’s onderaan)

Volgens Mr. Yassine Bouzrou, de advocaat van de ouders, hebben de agenten de jonge man, Wanys R, opzettelijk aangereden. Mr. Andrei, advocaat van de twee agenten, stelt dat “het vrij duidelijk is dat het politievoertuig op het laatste moment een noodmanoeuvre moest doen, omdat een derde voertuig hen van de weg afsneed, dit blijkt duidelijk uit de video”. “Te beweren dat het opzettelijk gebeurde is niet waar. Objectief is dit nog steeds een ongeval”

https://www.lefigaro.fr/faits-divers/refus-d-obtemperer-a-aubervilliers-la-famille-du-jeune-decede-a-bord-d-un-scooter-va-porter-plainte-contre-les-policiers-20240316

Eén gedachte over “Daar gaan we weer…

  1. Ik sta voor 100% achter politie, brandweer en ambulanciers want ze zetten zich 100% in voor onze veiligheid, elke vorm van geweld is verwerpelijk en moet zwaar bestraft worden.

Reacties zijn gesloten.