Coronadictatuur en -profitariaat

Meerdere Pakistaanse media berichtten over een volgende stap in de coronadictatuur. In Punjab, de dichtstbevolkte provincie van Pakistan, heeft de overheid beslist de SIM-kaarten van gsm’s te blokkeren van mensen die weigeren zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Alleen de begindatum van de maatregel werd nog niet vastgelegd.

De winkels en bedrijven in gemeenten en districten waarvan minstens 20% der bevolking gevaccineerd is mogen weer open. Echter is het aantal onbeslisten en/of weigeraars nog steeds onveranderd. Daarom wil de gezondheidsminister van Punjab radicale dwangmiddelen invoeren tegen de dwarsliggende bevolking. B.v. krijgen slechts gevaccineerden toegang tot winkelcentra, bioscopen, restaurants en dergelijke.

Verleden week woensdag maakte de Pakistaanse regering bekend dat héél het regeringspersoneel uiterlijk op 30 juni gevaccineerd moet zijn. De provincie Sindh deed er nog een schepje bovenop: wie tegen begin juli niet ingeënt is, krijgt geen salaris meer.

Om alle 70 miljoen volwassenen in Punjab voor het einde van het jaar gevaccineerd te krijgen moeten er dagelijks ca. 420.000 mensen een dosis krijgen. Verleden week meldden de lokale overheidsdiensten dat er zich slechts gemiddeld 52.000 inwoners voor een prik aangemeld hadden.

Daar bovenop is er het vermoeden dat de Punjab regering vaccindosissen verkocht zou hebben aan privé ziekenhuizen voor kapitaalkrachtige vaccinatiegewillige ontvangers… De regering heeft de vaccins opnieuw opgeëist.

 MPI