Coburger-nieuws

omgekeerde kroonCoburger-nieuws

Den Berre zit in de put omdat de dierbare landgenoten niet wilden ingaan op zijn verzoek om meer centjes voor zijn levensonderhoud.

 

Kasteel van Fenffe

Hij ziet zich verplicht het bungalowke in Fenffe van de hand te doen evenals de Alpa.  Da’s immers geen zeilboot en de brandstof wordt te duur voor de uitgebluste ex-koning.  Diep ontgoocheld is hij over de mislukte onderhandelingen voor een gunstiger pensioenstelsel.  Alleen het buitenverblijf Le Romarin in het Zuid-Franse Châteauneuf-Grasse wil hij behouden, al wordt dat ook moeilijk vermits hij de reiskosten nu uit eigen zak moet betalen.

Hij is van plan zich zo weinig mogelijk nog te laten zien.  Kwestie van niet ongunstig op te vallen als hij nog eens een poging waagt om een koninklijk overlevingspensioen voor zijn gade – mocht den Berre vroeger te komen overlijden –  uit de belgische staatskas te regelen, want madame wil dan terug naar haar land van herkomst.

Ter herinnering: Koninklijke dotatie

Kostprijs kon. familie

Koninklijke depressie

 

7 gedachten over “Coburger-nieuws

 1. Ik zie niet goed welk verband er is tussen de financiele problemen van onze alomgeeerde gepensioneerde Vorst en Filip Dewinter . Hij pleit toch niet voor een tegemoetkoming , een vrijwillige bijdrage van de VB leden ten gunste van een afgeleefde koning en zijn schattig vrouwtje om zijn karig pensioentje een beetje op te krikken . Die armoede bestaat inderdaad niet alleen bij ons !

 2. Wat kan een land toch ondankbaar zijn hij die alles voor zijn land heeft gedaan

 3. Moest ik van de pensioenkas een brief krijgen waar in staat dat ik iets meer dan 900.000€ per jaar zou ontvangen als pensioen, wel ik zou ook in de put zitten. Maar ik heb dan ook niet zo hard gewerkt als den Berre. Dus vrees ik dat mijn bedrag beduidend lager zal liggen.

  • En wat zijn Pola betreft: nu is hij bezorgd voor haar indien hij eerder zou overlijden. Hij heeft jaren niet naar haar omgekeken de hypokriet, toen kwam ze toch ook niets te kort. Maar ja dat geld kwam ook van ons. Net zoals met tante Fabi, die zit ook nog altijd in ons zakken.

 4. Er is zeker een verband tussen onze Vorst en De Winter:
  In de winter zit er vaak vorst in de grond!

 5. Het verschil tussen het woord en de daad… Was het Berre zelf niet die in zijn laatste nieuwjaarstoespraak zei dat wel allemaal wat meer de buikriem gingen moeten aanhalen? Dan krijg hij wat minder dotatie en wordt meneer depressief. ‘t Zelfde met ‘t zeuneke. Triestige mannen!
  Wat zitten ze trouwens ook constant te zagen over hun dotatie? ‘t Is toch algemeen geweten dat het Belgische koningshuis van de rijksten ter wereld zijn? Dankzij al wat opa Leo II indertijd uit den Afrique heeft buitengesleurd. Miljaren en miljarden hebben ze. Dus wat is het probleem dan? Dat ze niet aan hun spaarboekske willen komen? Awel, als een gewone bejaarde jaar een bejaadentehuis moet, dan moet hij ook zijn boekske aanspreken, want met zijn pensioen geraakt hij er dan ook niet. Dat is dus niet anders dan bij den Berre.

Reacties zijn gesloten.