Christelijke naastenliefde van Caritas

 

Wasserhahn

Caritas doet beroep op reizigers om Merkels lievelingen gratis met hun vervoerabonnement te laten meerijden.  Men kan hier nakijken of een meereismogelijkheid bestaat.
Met de actie ‘neem een vluchteling mee’ wil Caritas mensen overtuigen vluchtelingen met hun openbaar vervoerbewijs te laten meerijden.  En om dit aan ‘vluchtelingen’ kenbaar te maken liet Caritas buttons maken (u weet wel, de kleine ronde hechtspeldjes) opdat deze goed zichtbaar op de kleding de boodschap kunnen overbrengen dat men bereid is een ‘vluchteling’ onder zijn hoede te nemen tijdens een gratis verplaatsing met het openbaar vervoer.  Op hun webstek luidt de boodschap “Damit ist man auf dem Bahnsteig oder an der Bushaltestelle für Flüchtlinge eindeutig erkennbar und kann angesprochen werden.”

Gezocht worden “jonge ticketeigenaars (bv. studenten met een semesterabonnement) bij dewelke een persoon vanaf 19 uur en tijdens het weekeinde mag meereizen.”

Het meereisproject wordt ondersteund en gefinancierd door het vluchtelingenfonds van het bisdom Essen en de verantwoordelijke voor migratie, vluchtelingen en integratie, Aydan Özoguz (SPD).  Uiteraard wordt tijdens de actie van Caritas ook naar sponsors gezocht en is er altijd plaats voor nuttige idioten vrijwilligers.

Op de foto van de campagne staat een jonge vrouw.  Het is maar de vraag of de uitnodiging van meisjes niet misbegrepen zal worden door jonge, verwarde migranten.

Caritas kan uiteraard niet iedereen helpen;  bio-Duitsers met een beperkt inkomen, of  ouderen met een klein pensioentje moeten vallen uit de vluchtelingenboot.
Flüchtlinge mitnehmen