Brekend nieuws!

Griekenland is niet het enige land dat naar het verleden kijkt en geld eist van de voormalige bezetter.  Het land b – het kloppende hart van de EU – volgt het voorbeeld.

België eist 950 miljard herstelbetalingen van Frankrijk, Duitsland, Spanje en Oostenrijk

De federale regering heeft eindelijk de hoogte van de rekening bepaald die onze voormalige bezetters zal worden gepresenteerd als herstelbetaling voor de schade tijdens bezetting van ons land.

Eerder had de minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) al verwezen naar de claim die onze buurlanden boven het hoofd hangt, maar nu heeft de regering een akkoord bereikt over de exacte bedragen die zullen worden geclaimd.

Opvallend is het forse bedrag dat van Frankrijk wordt geëist. ‘Allereerst is er natuurlijk de Napoleontische bezetting, die de bevolking aanzienlijk leed heeft toegebracht’, zegt Van Overtveldt. ‘Tegelijk zijn de Fransen verantwoordelijk voor het installeren van de bourgondische eetcultuur, die de gezondheidszorg jaarlijks ettelijke miljarden de hoogte injaagt en voor de Latijnse invloeden, waardoor ons land de facto bestaat uit twee aparte culturen. Een bedrag van 400 miljard euro aan herstelbetalingen lijkt me daarom niet overdreven.  Lees verder…

 

7 gedachten over “Brekend nieuws!

 1. Met dat geld kunnen we dan juist de herstelbetalingen aan Congo betalen voor de 10 miljoen doden waar alleen het VB het altijd over heeft.

  • Hadden de belgen nooit Congo als kolonie genomen, waren de “zwarthuidige medemensen” (vermits het woord “negers” tegenwoordig taboe is) nog steeds de grote toevoermarkt van de arabische slavenmarkt te Timbouktou. 🙁
   Het momument op de zeedijk van Blankenberge eert nog steeds de ONTHOOFDINGSDOOD van Luitenant Lippens en Sergeant Debruyne uit dié bepaalde periode

   • Zwarte Jef was een “attractie”en had goeie snoep !en hij deed iets voor zijne kost,maar ‘t ja,later kwamen die van de “rif” en …

 2. Vergeet ook niet de bourgondische bezetting…met o.a. de Slag bij Gavere!!!
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Slag_bij_Gavere
  Ongeveer 15 à 20.000 Vlamingen werden er gedood!!!
  De franse bezetting is echter niet beperkt tot deze ten tijde van Napoleon.. maar gaat eeuwen terug, met een steeds weerkerende bloedige terreur, bezettingen, plunderingen, vernielingen, gebiedsroof. enz.. .waarover sinds 1830 schijnheilig vals wordt gezwegen.
  . De kostprijs hiervan is in feite onberekenbaar.
  Frankrijk is en blijft dan ook de “erfvijand” van de Zuidelijke Nederlanden.

  • In de loop der geschiedenis is Frankrijk meer dan tweehonderd maal bij ons binnengevallen tot in het Westelijk deel van Duitsland, van de Rijn tot aan Zwitserland.
   Als keizer Otto IV met met zijn krijgers, vlaggen en standaarden uit Bonen, Vlaanderen, Brabant, Limburg, Holland en Gelderland – een Nederduits leger zou je het kunnen noemen – verenigd met die uit het Oosten de slag bij Bouvines, gelegen tussen Rijsel en Doornik, niet had verloren in 1214 zou onze geschiedenis er vermoedelijk anders hebben uitgezien. Als.

 3. Wat met “Rome” ? moeten die geen schadevergoeding betalen ! . Indertijd heeft Julius Caesar het nogal bont gemaakt in onze streken . Omdat er indertijd nog geen socialisten waren , mochten wij weerstand bieden tegen een vreemde invasie . Het koste de Juul veel moeite om ons te onderwerpen ! (nu gaat dat vanzelf , met steun van de regering ) , vandaar zijn beroemde uitspraak……….
  “”Van hen allemaal , zijn de dappersten het Belgischt .

Reacties zijn gesloten.