Blaast de EU – aub – snel haar kaars uit?

We zullen een schietgebedje doen en een kaarsje aansteken voor de H. Rita.   Zolang we dat nog mogen…

De EU wil immers het gebruik van kaarsen met een EU-richtlijn, zeg maar een verordening, in goede banen leiden.  Wij hebben daar niets over in de pap te brokken: niet over onze stofzuiger, onze koffiemachine, ons strijkijzer, onze waterbak van de wc, onze abdijkaas of geuze, onze komkommer of augurk.  We vergeten waarschijnlijk nog een heel assortiment gebruiksgoederen waarbij de EU de rol van wakende Feldwebel speelt.   Alleen bij de uitlaatgassencomputer van VW en consoorten, daar heeft ze steken laten vallen.  Het zou interessant zijn te weten hoe de aandelenportefeuille van de EU-commissarissen eruit ziet…

Bon, de EU heeft in haar eindeloze beslissingsdrang het gebruik van kaarsen in de huishoudens bestudeerd.  De richtlijn bevat 4 bladzijden goede raad en voorschriften plus daar bovenop nog 5 bladzijden in de bijlage.  Veiligheidsvoorschriften die bedacht werden voor ‘kaarsen, kaarsenhouders allerhande en -toebehoor’.  Tot in het kleinste detail wordt beschreven hoe er mee om te gaan, wat te doen en – vooral – niet te doen, met een kaarsen-EPC als uiteindelijk resultaat. Alle andere kaarsen zullen uit de handel moeten verdwijnen.

Een bloemlezing opdat uw kerst- en eindejaarsfeesten volgens de richtlijnen van het kaarsenboekje doorgang kunnen vinden:
– de kaarsen moeten stabiel blijven
– de kaarsen mogen wegens het verbrandingsrisico zo weinig mogelijk aangeraakt worden
– de vlam mag slechts een maximum hoogte bereiken
– roetemissies moeten zo laag mogelijk gehouden worden.

Let wel, deze voorschriften gelden uitsluitend tijdens het branden.  De EU heeft geen aandacht geschonken aan een alternatief gebruik.

De EU kan op haar beide oren slapen.  Het terrorismegevaar, de toeloop van vakkrachten, het financieel debâcle, de bemoeizucht in het M.O., wie maalt erom?  Althans niet de EU.
FT   –    DWN   –   Express.co.uk

Met dank aan Wes H. voor de tip.

4 gedachten over “Blaast de EU – aub – snel haar kaars uit?

 1. Als al die regels dienen om brand thuis te voorkomen, zitten ze er flink naast: een accidentele woningbrand komt zelden voor, soms zijn ze dan nog zelf aangestoken, en de grote meerderheid der branden betreft eigendommen van zelfstandigen, en daar is toch vaak een geurtje aan.

 2. Waar gaat het hier werkelijk over ?? Gevaarlijke toestanden met brandende kaarsen voorkomen ??
  Of het gebruik ervan verhinderen tijdens politieke acties zoals in Duitsland waar de de openbare verlichting wordt gedoofd op plaatsen waar Pegida samenkomt.. en brandende kaarsen dan een oplossing bieden..!!
  Brandende kaarsen die ook een symbool van verzet kunnen zijn.
  Zoals steeds zal deze wetgeving toegepast worden overeenkomstig het principe van de “situationele ethiek”.
  Hieruit volgt dan ook dat niet elk gebruik van een brandende kaars gevaarlijk zal zijn.
  Naargelang het geval zal er dan ook opgetreden worden of niet.
  Men onderschat nog steeds de EUSSR als het er op aan komt perfide maatregelen te nemen met een verborgen agenda.

  • Misschien worden zaklampen binnenkort ‘gevaarlijke wapens’ beschouwd?

Reacties zijn gesloten.