Bij meneer doktoor

Bij meneer doktoorMeer keelkanker door seks
Het aantal gevallen keelkanker dat wordt veroorzaakt door het humaan papillomavirus (HPV) is de laatste 20 jaar verzesvoudigd. Dat stelt het Amsterdamse VUmc na onderzoek onder eigen patiënten dat tussen 1990 en 2010 plaatsvond, meldt Spits vrijdag.
HPV veroorzaakt baarmoederhalskanker bij vrouwen en keelkanker bij mannen. Veel wisselende seksuele contacten en orale seks zijn bij mannen risicofactoren voor deze vorm van keelkanker.

Arts-onderzoeker Michelle Rietbergen van de afdeling KNO-hoofd/halschirurgie van het VUmc onderzocht met de afdeling Pathologie tumorweefsel van 240 patiënten met keelkanker. ‘Ongeveer 550 mensen krijgen jaarlijks keelkanker. Het komt bij mannen driemaal zoveel voor’, aldus Rietbergen.

Bron: http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3420711/2013/04/05/Meer-keelkanker-door-seks.dhtml?utm_source=RSSReader&utm_medium=RSS

3 gedachten over “Bij meneer doktoor

 1. Er staat: “Het komt bij mannen driemaal zoveel voor’, aldus Rietbergen.” ik kan dit niet geloven, het aantal mannen dat homoseksueel is ligt ergens rond de vijf procent. Daar is fellatio populair. Maar als als ten opzichte van vrouwen deze aandoening bij mannen in het algemeen drie keer zoveel voorkomt dan is deze groep op het totaal te verwaarlozen. Maar dan nog zijn de cijfers opmerkelijk. Dan zouden de er meer heteroseksuele mannen moeten zijn die deze aandoening krijgen van het beffen. Dus drie keer zoveel mannen krijgen het van de cunnilingus terwijl vrouwen het minder vaak krijgen van vannen. Opmerkelijk. Zou er geen andere reden kunnen zijn? Bijvoorbeeld roken!

 2. @ Beste vanhetgoor,
  Zeg maar dat de “geleerde professoren” de oorzaak van abnormaal groeiende weefselen nog niet allemaal ontdekt hebben.
  In vroegere tijden kwam veel lippen- en tongkanker voor bij pijpenrokers.
  Héle dagen een brandende pijp tussen de tanden geklemd (want er werd dus ook gerookt tijdens de “handenarbeid”) zodat de lippen steeds oververhit waren, de tongpunt eveneens want de intensiteit van het tabakbranden in de pijpenkop, regelde men door af-en-toe de pijpengleuf in de steel af te sluiten.
  De niet-rokers “sjiekten” de “carots” (ineengedraaide strengen tabak, waarbij men overvloedig speeksel-gemengd-met-tabaksappen regelmatig moest uitspuwen —> in de meeste herbergen stonden dan, naast èlk tafeltje, een “kwispedoor” of een bakje zand om in te spuwen… Beurkkkk.
  Dit soort kanker is grotendeels verdwenen met de pijp- èn sjiektabak.
  Dat beffen van dames én het pijpen van mannen méér in zwang kwam bij de sexuele ontvoogding, heeft toch grotendeels te maken met intieme hyghiëne.
  Het dagelijks “injecteren” (waarbij een ontsmettende vloeistof, via een rubber darmpje + gevulkaniseerd hard-rubber sproeikopje, het “innerlijke” van de dames GRONDIG gereinigd was, is pracktisch ook verdwenen, ALSOOK het GRONDIG wassen van de peniskop bij de mannen… vaak wordt vergeten om de voorhuid af te stropen om sebum (vettige natuurlijke afscheiding) én resten van sexueel kontact (sperma, vrouwelijke afscheiding, EN excrementen uit de aarsopening van hun mannelijke èn vrouwelijke partners) te verwijderen….
  Voilà, allemaal kleine oorzaken met erge gevolgen die gemakkelijk kunnen vermeden worden.
  Voor de rest van de àndere soorten kankers heeft men nog steeds de WARE oorzaak nog niet gevonden… ènkel brute pech voor degenen die ermee te maken hebben, en verwijs ik naar de vroegere uitspraken van “Onze Moeder, de Heilige Kerk”: Gods wegen zijn ondoorgrondelkijk…
  Welnu, met een “liefhebbende god” die zèlfs babies laat geboren worden met kanker (of een ànder verschrikkelijke aandoening) wil Fikken NIKS TE MAKEN HEBBEN (en dààr kan een machtwissel van een Duits voor een Argentijn in Rome niks aan veranderen) Grrrrrr.

  • Beste Fikken,
   Zoals altijd heb ik zeer geboeid jou reactie gelezen. Ik ben geen arts, maar ik denk dat jou argumenten juist zijn. En dat u zoals gewoonlijk de nagel op de kop slaat. Ook wat betreft de kerk.

Reacties zijn gesloten.