Big Brother in Frankrijk

De Franse regering wil het inscannen van QR-codes in/bij publieke plaatsen verplicht maken.

De verplichting zou voor alle drankgelegenheden, restaurants en sporthallen gelden. Klanten moeten binnenkort deze codes met hun smartphone scannen en de informatie betreffende hun identiteit, telefoonnummer… contactgegevens) invoeren om de “tracking” – de onzichtbare draad met de overheid die uw aanwezigheid, uw verplaatsingen in kaart brengt – mogelijk te maken. Dit om mogelijke besmettingshaarden te kunnen vaststellen. Niet dat de overheid in se zo nieuwsgierig is; het is ten bate van alle Fransen… , zegt men.

“Het is een groot project om de heropening van dergelijke plaatsen mogelijk te maken,” bevestigt het bureau van de Franse staatsssecretaris voor de digitale wtenschap, CĂ©dric O.

 RMC: Le gouvernement va rendre obligatoire les “QR codes” dans les lieux accueillants du public

2 gedachten over “Big Brother in Frankrijk

  1. Hmmm… Ook in Frankrijk gaat men er dan maar van uit dat ‘iedereen’ in het bezit is van een smartphone…

    • Zoals overal. Ook bij Lidl bv. Kortingen “plus” slechts voor klanten die de QR-code op hun smartphone kunnen laten scannen. Iets dat sowieso niet altijd lukt vermits men regelmatig updates moet laten uitvoeren en als je dat niet gedaan hebt, dan sta je daar aan de kassa… met je smartphone maar zonder korting!

Reacties zijn gesloten.