BESSR hand in hand met EUSSR

PS-regering wil Vlaamse zetel in Europees Parlement afschaffen

Onaanvaardbare benadeling van de Vlamingen

Het Europese parlement heeft zopas goedgekeurd dat een aantal landen, waaronder België, een zetel in het Europese parlement moeten afstaan. De PS-regering heeft bij monde van Joëlle Milquet laten weten dat zij snel een Koninklijk Besluit wil publiceren om daarvoor 1 Vlaamse zetel af te schaffen.

Bij de vorige Europese verkiezingen van 2009 was de verdeling van de zetels met 13 Vlaamse, 8 Waalse en 1 Duitstalige al stevig in het nadeel van de Vlamingen: voor een Vlaamse zetel waren 313000 stemmen nodig, voor een Waalse maar 307000 en voor de Duitstalige zelfs amper 38000. Met de ingreep van de PS-regering zouden voor een Vlaamse zetel liefst 339662 stemmen nodig zijn, dat is 30.000 meer dan voor een Waalse en zelfs 300.000 meer dan voor de Duitstalige.

Europees parlementslid Philip Claeys (Vlaams Belang) verwerpt dan ook de voorgestelde schrapping van de Vlaamse zetel: ‘Een PS-regering zonder meerderheid in Vlaanderen heeft niet de autoriteit om dat te doen’, zo zegt hij. ‘En vermits de Duitstaligen zonder reden een belangenconflict inriepen tegen de splitsing van BHV, waarmee zij niets te maken hadden, mag ook hun zetel gerust mee ter discussie komen.’

Philip Claeys, Europees parlementslid

1 gedachte op “BESSR hand in hand met EUSSR

  1. En nog steeds gaan de ogen niet open aan Vlaamse kant, ze worden dagelijks vernederd door het franskiljons gespuis, ze worden dagelijks beroofd door het franskiljons zootje profitariaat, ze worden dagelijks gedicteerd door een franskiljons minderheidsgroepje zakkenvullers alhoewel de Vlamingen de absolute meerderheid in dit apenland hebben en ondanks die wansmakelijke praktijken slapen de Vlamingen verder.
    Jaren geleden liep in het Brusselse een groene zakkenvuller rond die alleen maar positieve woorden had voor de grootste vijand van de westerse beschaving tot ze zijn dochter eens te pakken hadden, toen sprak hij plotseling een héél andere taal.

Reacties zijn gesloten.