Beppe Grillo: een gevaarlijke clown

Beppe Grillo is niet zomaar een Jean-Marie Dedecker Italiaanse stijl.  Voormalig komiek, anti-corruptie kruisvaarder, internet-goeroe, steekt zijn compromisloze haat ten opzichte van Israël en de VSA niet onder stoelen of banken.  De Iraanse Ahmadinejad is volgens  hem een misbegrepen man. 

Zijn “Vijf Sterren-beweging” behaalde de meeste stemmen. Hiermee werd ze de grootste partij in het land. Maar de politieke opkomst van de komiek is niet goed voor iedereen, zeker niet voor Israël. Grillo is een theoretische complotdenker en een provocateur die over Israël’s rol in Gaza in 2009 het volgende zei: “De moordenaar van kinderen is een sluipmoordenaar die voor het gerecht moet voor misdaden tegen de menselijkheid”.

Volgens een artikel op de website in het Israëlisch Nationaal Nieuws, geschreven door journalist Giulio Meotti, heeft Grillo een geschiedenis van het plegen van “retorische brandstichting” naar Israël en de Joden.

In het verleden zei hij: “Alles wat we van Europa weten over Israël en Palestina is gefilterd door een internationale agentschap genaamd MEMRI. En achter MEMRI zit een voormalig Mossad agent. Ik heb de bewijzen; Ken Livingstone,voormalig burgemeester van Londen, heeft de Arabische teksten met een onafhankelijke vertaler vertaald en een totaal andere realiteit ontdekt “. Volgens Meotti heeft Grillo speciaal gezinspeeld op een “Joodse samenzwering” en de behoefte om alle informatie over het Midden-Oosten te “checken”.

De lijst van beledigingen gaat door. Tijdens een van zijn shows verklaarde Grillo: “Er is een gezegde, dat waar Attila dwars doorheen gaat er geen gras meer groeit. Wij kunnen zeggen, dat waar Israël voorbijkomt geen Palestijn meer groeit”.

Volgens Meotti is de voorzitter van de synagoge van Milaan, Davide Romano, ver gegaan door recentelijk te zeggen dat “Grillo een probleem heeft met de Joden”.

Grillo’s facebook-pagina en website zitten vol met anti-Joodse aanvallen door Grillo’s lezers, fans en supporters: “Israël is gelijk aan Nazi Duitsland”, “Ik hoop dat iemand alle middelen gebruikt om deze moordenaarsstaat te stoppen”, “De Joden zijn Gods vervloekte volk”, “Zyclon B voor jullie, vrede en gerechtigheid voor Palestina”, “De Israëlische leiders zijn monsters” , “Hamas is veel beter dan alle Zionistische regeringen”.

Wanneer Grillo geen beledigingen spuit richting Israël en de Joden verdedigt hij diegenen die dat doen. O.a. Mel Gibson: “Israël is bang en haar gedrag is onverantwoordelijk. Ik heb het gezegd en ben niet dronken maar bang voor mijn kinderen. Israël staat achter de V.S. en de V.S. achter Israël, wat is de oorzaak en wat het gevolg?”.

Grillo zegt over Mahmoud Ahmadinejad dat zijn Iraanse schoonvader aan hem had uitgelegd dat “de vertalingen niet accuraat waren…”, refererend aan de constante roep door Ahmadinejad tot de vernietiging van Israël.

Over het algemeen is Grillo een verdediger van het Iraanse regime door te zeggen dat hetgeen door de Westerse media omschreven wordt niet juist is: “Zij die ontsnappen zijn ertegen. Maar zij die blijven hebben niet dezelfde zorgen als zij die in het buitenland zijn. De economie daar is oké, mensen werken. Het lijkt op Zuid-Amerika: voorheen was het veel erger. Ik heb een neef die snelwegen bouwt in Iran”.

Grillo refereerde aan de “Holocaust industrie” en Meotti concludeert dat Grillo in zijn TV shows primitieve haat toont voor de waarden van Israël en het Westen.

Auteur: Zach Pontz, vertaling Jowitteroos

Bewerking: E.J. Bron, Floriaan Terbeke

Bron: diverse media en

http://www.algemeiner.com/2013/02/28/italys-new-political-star-has-anti-israel-and-anti-semitic-history/