Bent u besmet door extreemrechts?

Afbeeldingsresultaat voor wehrmacht stiefelNiet onze vraag, wel die van de redactie van Le Vif / L’express.

Doe de test.  In het Frans.  Waaruit mag blijken dat niet alleen Nederlandstalige bewoners van het land b ‘besmet‘ kunnen zijn met ‘bruine ideeën’.

Les attentats de Paris et de Bruxelles et la vague d’immigration massive de l’an dernier font le jeu de l’extrême droite. Les élus démocrates reprennent d’ailleurs à leur compte certaines de ses revendications, jugées jadis inacceptables. Poussés, semble-t-il, par l’adhésion croissante de citoyens aux idées brunes. Et vous? Un peu, beaucoup ou pas du tout? Le test.

Wat hebben we geleerd?  Als je dieren onnodig leed wilt besparen, dan ben je sowieso een aanhanger van het extreemrechtse gedachtengoed. Gaia zal het graag horen.

Onze redactie is er gerust in.  We zijn geslaagd.

In verband met het bovenstaande maakte in Merkelland een nieuw woord opgang.  Voorlopig nog niet aanvaard door Duden, maar u snapt ook wel zonder (verklarend) woordenboek wat er bedoeld wordt. “Adolfen

Ich adolfe, Du adolfst, Er/sie/es adolft, wir adolfen… wir werden geadolft.  Adolfen über alles.  Wir schaffen das Adolfen.

Meer hierover bij: Journaistenwatch

 

 

 

2 gedachten over “Bent u besmet door extreemrechts?

  1. Geachte redactie,
    Ik hoef de test niet te doen om te weten dat ik geslaagd ben. Ik schuim al jaren de rechtse blogs af in Vlaanderen, en ik heb een lidkaart van de enige echte Vlaams-nationale partij, zo een +/- 27 jaar al. U weet wel de partij van de racisten, fascisten, de verzuurden, de wilden, de kakkerlakken de xenofoben, de onverdraagzame, de zwarte hooooonden (Steve Stevaert). Niet mijn woorden, maar de Geuzennamen (volgens Karel Dillen) die wij van onze tegenstanders krijgen.

Reacties zijn gesloten.