Begrotingscontrole met een Cypriotisch tintje

Begrotingscontrole met een Cypriotische tintje

Structurele maatregelen onmogelijk in Belgische context

Nadat de Belgische Troijka (Di Rupo, Geens en Reynders) gisteren bij Eurocommissaris Olli Rehn is gaan smeken om de begrotingsdoelstelling van 2,15  procent los te laten, moet de federale regering beginnen aan de eigenlijke begrotingscontrole. Het Vlaams Belang stelt vast dat Open VLD en CD&V hun strijd voor het behoud van de begrotingsdoelstelling hebben laten varen en dat ze geplooid zijn voor het dictaat van de PS.

Met het loslaten van de begrotingsdoelstellingen wordt de structurele sanering van de begroting aan de uitgavenzijde opnieuw doorgeschoven naar de toekomst. Het Vlaams Belang vreest bovendien belastingverhogingen. Datgene wat op tafel ligt voorspelt weinig goeds: o.a. een BTW verhoging met 1 procent, een roerende voorheffing op spaargeld, waardoor de operatie een Cypriotisch tintje krijgt.

Nadat in de aflopen jaren zowel bedienden, arbeiders, zelfstandigen, gepensioneerden, bedrijfsleiders en zelfs werklozen en erfgenamen het doelwit zijn geweest van de belastingregering Di Rupo, is de maat voor het Vlaams Belang nu wel heel vol. Zolang de transfers in de sociale zekerheid van Noord en Zuid blijven bestaan, is een structurele sanering van het Belgische begrotingskort en van de Belgische staatsschuld een onmogelijke opdracht.

Op het moment dat uit recente OESO cijfers blijkt dat België met ruime voorsprong belastingskampioen blijft, vindt het Vlaams Belang het onaanvaardbaar dat de regering Di Rupo opnieuw een gat zou slaan in de portemonnee van de Vlaamse werknemers en de Vlaamse ondernemers.

Persmededeling Vlaams Belang:

Hagen Goyvaerts Volksvertegenwoordiger – Gerolf Annemans Voorzitter

1 gedachte op “Begrotingscontrole met een Cypriotisch tintje

  1. Ik voel mij als een citroen, helemaal uitgeperst. Om het met wijlen VDB te zeggen ” trop is te veel “.

Reacties zijn gesloten.