“B.V.”: Blote Vlaming(en)

We geven het ruiterlijk toe: het B.V.-schap heeft ons eigenlijk na onze prille tienerjaren niet meer geïnteresseerd. Omhooggevallen, zelfvoldane, egocentrische, aandachtzoekende, betweterige narcisten… zijn zowat de eerste woorden die bij ons opkomen om de meeste zgn. B.V.’s te beschrijven.

Toen heel de heisa over hun naaktshow ontstond, dachten we meteen dat ze wéér iets gevonden hadden om – in de coronaluwte – de media, politici én het argeloze publiek warm te maken voor hun “financiële problemen” en de neergang van de zgn. “cultuursector”. Tenslotte is negatieve reclame ook reclame. De online versie van een Vlaamse “Playgirl“. De gedeelde verontwaardiging en sympathie van de media was dan ook opvallend. Onmiddellijk werden er voorafgaande gevallen aangehaald die fataal afliepen, onmiddellijk werden alle registers open getrokken om aan te tonen dat de B.V.-show ook de verdienste had “het probleem” te benoemen om tieners te beschermen tegen zichzelf. M.a.w. afleiding en sturing.

Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten -- Als je iets doms doet, moet je de gevolgen dragen (liefst zonder kl… | Figuurlijke taal, Uitdrukkingen, Gezegden

Dat ze zo stom zijn in te gaan op een lokvogel – “catfish” in huidige jargon – om zich in al hun glorie, al dan niet in actie, te (laten?) fotograferen, filmen en dat dan verspreiden via het wereldwijde netwerk-dat-ruimte- en-geesten overschrijdt, is iets dat buiten onze saaie normaliteit valt. En dat ze dan verontwaardigd-gekwetst-boos uit de linkse hoek komen… “ons gezin… de kinderen…” ochgottekes, wat gaan die daarvan denken?… ze zullen gepest worden op school…” getuigt van een wereldvreemdheid die slechts overtroffen wordt door de nominatie van Trump voor de vredeprijs. Wie zijn gat verbrandt, moet op de blaren zitten…

8 gedachten over ““B.V.”: Blote Vlaming(en)

 1. Timmy,
  Dit is Timmy, Timmy wil zijn lul niet op internet,
  Timmy laat zijn lul in zijn broek,
  Wees zoals Timmy.
  Educatie , zoals dat destijds BRT met ‘ Nederlands voor gast arbeider was,’Ik ben Ali”.,nu ik ben Stan,mijn vriend is Sean,..;

 2. Wie zich “in de val laat lokken” om dergelijke foto’s op het wereldwijde internet te plaatsen heeft zeker ‘n intelligentiequotiënt van méér dan 150. 🙂
  Sommige BV’s zijn wel degelijk te licht bevonden …

 3. Ik weet al wat de mensen zullen denken als ze op radio en TV komen : dit zijn de viezerds en de vriendjes van de media. Iemand zin om een fotootje te vragen als PVDveire het rad van Fortuin presenteert ? Ook geen reactie gehoord van de bedrogen familie. Gaan er echtscheidingen komen en wraakartikels van de goedmenende familie of zijn ze er mede akkoord? Het wordt spannend.

 4. Even opgezocht.

  Partner van

  Van De Veire is Ilse
  D’Hondt is Allison
  Van Samang is Barbara

  Wisten die dames van de strapatsen van hun BV’s? Weten ze dat ze met zulke domoren samenzijn?

  • En dan?
   Wat is de bedoeling van uw verhaal?
   Wat is het nut om hier de voornamen van de partners te vermelden?
   Verandert dat iets aan de zaak, maak dat dingen duidelijker?
   Of wenst u dat Golfbrekers de roddelblaadjes en de ‘boekskes’ naar de kroon steekt??
   🙁

 5. Wat elkeen doet in zijn privé leven is hun zaak, maar wanneer je het gaat delen op sociale media maak je het openbaar. Bijkomend: het zijn BV’s , die toch beter zouden moeten weten, ze staan ook ten dienste van kinderprogramma’s en de filmpjes waren echt wel ‘dermate’ zonder puriteins te zijn. Als dit vergoelijkt wordt in de zin van, dan kunnen evengoed pedofielen zich hierop beroepen, en dan is er geen moraal meer.

 6. Eerst eens googelen naar vrouw zoekt man, eenzaam? bel mij, enz… wie daar op reageert kan misleid worden.
  Hoeveel BV zouden er niet benaderd worden door een leuke griet voor een wip en de verleiding om eraan toe te geven is zwak. Daarna een foto maken en chanteren, zoals: betaal 10.000 euro of de foto gaat naar uw vrouw en bij weigering op internet. Dan is de beste stap de aanval inzetten tegen de eisers van de foto en niet in een hoekje kruipen met het antwoord ” schatje het is niet wat je denkt” (Met dank aan de media)

 7. Raar, Pastoor Koen Geens kon zich niet inlaten met de Chovanec, maar springt wel in de bres voor een 3 tal rukkers, zijn advocaten kantoor staat deze bij, en stuurt deurwaarders naar FB, Google-en t’Scheld.Intussen blijkt er wat meer aan de hand te zijn , het zou om 10 BV gaan, waarvan 2 Politekers-CDN-v en VLD. ook hier stinkt het weer.

Reacties zijn gesloten.