Amerikaanse “Merkel” “schafft” het niet

Afbeeldingsresultaat voor portland maine immigration

Het begon in januari van dit jaar. De nieuwe gouvernante van de staat Main, Janet Mills, nodigt tijdens haar eerste toespraak na haar benoeming met Merkelse flair nieuwe importburgers uit met een warm welkom: “jongeren, immigranten, mensen met een andere cultuur… ze zijn allemaal belangrijke leden van de Maine-familie. Ja hoor, vanaf nu komt het sein aan ieder die in onze staat aankomt: welkom thuis!”

En die boodschap viel niet in dovemansoren. Vooral niet bij de “asielzoekers” uit Zwart Afrika, o.a. uit Congo, die in naar verluidt overvolle opvangcentra zitten te wachten op een uitgerolde rode loper in het “grootse” Joe-Es-Eej”. Ze kwamen in grote getale. Meer dan de nieuwe gouvernante eigenlijk bedoeld en verwacht had. In de verkiezingseuforie doet men wel eens meer oneigenlijke beloftes.

Nu komt de omgekeerde boodschap: “ho maar, trop is teveel”. Men spreekt daar zelfs van een immigratiecrisis. Nochtans is het grondgebied van de VSA heel uitgestrekt. Twee steden in twee verschillende VSA-staten, duizenden km van elkaar verwijderd, zitten met hetzelfde probleem: er is gewoon geen plaats voor de Afrikaanse vakkrachten. De ene stad schuift ze door naar Janet Mills thuisstaat. Ze waren tenslotte uitgenodigd, toch? En dan zijn er nog de import bonussen zoals tropische ziektes als ebola en de angst voor een mazelenepidemie, waarmee ze helemaal aan het einde van hun latijn zitten, want geld is er niet, niet voor huisvesting, niet voor integratie, niet voor gezondheidszorg. Sociale zekerheid in de VSA? Ach.

Tja. Dat heb je ervan als de “Vierde Macht” zich meent te moeten bemoeien met de bevolkingssamenstelling én als politici geen haar op hun tanden hebben. De New York Times klaagde de “blanke staten” – Maine, New Hampshire en Vermont – aan waar “immigranten enorme problemen te verwerken krijgen”. Lees tussen de lijntjes: mocht de bevolking meer gekleurd zijn, dan waren er geen problemen. Blanken = racisten.

Onze redactie vraagt zich af hoe die Afrikaanse dompelaars in de VSA geraakt zijn. Toch niet met een roeiboot of een zodiac?

3 gedachten over “Amerikaanse “Merkel” “schafft” het niet

 1. ik weet het dit is niet het juiste topic om over de BRT of de NVA te schrijven edoch…
  paar minuten geleden ga ik op het onlinevehikeld deredactiebe van de openbare omroep BRT kijken om te weten wat ze vandaag in de zevende dag NIET gaan laten zien en GODVERDOMME wat zie ik prominent die misselijkmakende kop van de rat Francken Theo.
  Het is echt Godgeklaagd dat de verliezers en dan zeker de ratten uit de NVA prominent hun mening mogen komen verkondigen bij de openbare omroep BRT.
  Alleen in Vlaanderen ziet men de winnaars van verkiezingen minder als de verliezers, in geen enkel ander land is dat zo behalve hier.
  In Bilzen waar er opnieuw gestemd wordt is de mainstream media (BRT uiteraard als eerste) zich aan het afvragen of het cordon sanitaire zal sneuvelen…hun enigste bekommernis.

  • “Het is echt Godgeklaagd dat de verliezers en dan zeker de ratten uit de NVA prominent hun mening mogen komen verkondigen bij de openbare omroep BRT.”
   U is ook ‘n groot voorstander van een cordon mediatique, zie ik …

   • ik peins dat mijn mening u reeds langer als vandaag bekend is.
    Ik heb zo’n vermoeden dar er heel veel op de NVA gestemd hebben, de idioten hebben blijkbaar geen lessen getrokken uit het geneuzel van de Francken Theo’s en allerhande leugenachtige lieden die er huizen bij de partij van de opportunisten.
    Ik steek het niet onder stoelen of banken dat ik meer als de pest heb aan dat partijtje CAPICE ?
    Dat u alleen maar negatief neuzelt op alles wat ik pen (heb uit uw geschrijf nog nooit één positieve reactie geweten naar mij ) lig ik geen NANOSECONDE van wakker.
    Verdeel en heers de mainstream partijen hebben niet liever lieden als gij.

Reacties zijn gesloten.