Aleppo herleeft (8)

Afbeeldingsresultaat voor aleppo my love

Graffitti “We komen terug, liefste”

Onze voorspelling is uitgekomen.  De VSA bombardeerden het Syrische leger… kwestie van de zgz. ‘gematigde rebellen’ een handje te helpen of was de eigen nationale veiligheid in gevaar?

Bij alle miserie die het Syrische volk blijft ondergaan vindt onze redactie dat de heropstanding, de heropbouw, de levenslust en moed ook in de verf mag gezet worden.  Vandaar van tijd tot tijd een aantal bemoedigende video’s:

Een van de negen historische poorten, Bab al-Nasr, de poort van de overwinning daterend van 1212, wordt heropgebouwd.  Ze werd onder de Ottomaanse heerschappij gedeeltelijk verwoest.  Oorspronkelijk heette de poort Bab al-Yahud wegens de nabijheid van de joodse wijk.  Ze werd heropgebouwd en herdoopt door az-Zahir Ghazi in 1212 en werd de belangrijkste noordelijke toegangspoort van de stad.

Bij de restauratie – gedeeltelijk door vrijwilligers – vond men ruimtes, die jaren- of eeuwenlang verborgen gebleven waren onder puin of achter stenen muren. (…)  

Merkwaardig toch, dat we bij een Chinees persagentschap meer informatie vinden dan in de westerse media.

Restauratie van de oude stad:

Van de Grote Moskee:

Gezin leeft in gerestaureerd appartement in zwaar toegetakeld gebouw:

Snoepfabriek herneemt productie:

Kindervoorstelling “Masha en de Beer”:

 

1 gedachte op “Aleppo herleeft (8)

  1. “Onze voorspelling is uitgekomen. De VSA bombardeerden het Syrische leger… kwestie van de zgz. ‘gematigde rebellen’ een handje te helpen of was de eigen nationale veiligheid in gevaar?”
    Die domme Amerikanen ook…
    Hadden ze nu toch maar Donald Trump als president gekozen,
    het zou verdorie niet waar geweest zijn !
    🙂

Reacties zijn gesloten.