11 juli: Vlaamse Feestdag

Onze redactie neemt deze dag vrijaf. We hebben met slispapier het roest van onze goedendag gewreven, onze leeuw hangt sinds het ochtendgloren buiten te flaneren in de hoop een aantrekkelijke leeuwin te zien passeren, onze hond is er niet gerust in, ligt grommend aan de voordeur, vreest oneerlijke concurrentie van het plotseling opgedoken huisdier, de sporen zullen we morgen wel zoeken tijdens onze dagelijkse slakkenjacht…

In gedachten…

4 gedachten over “11 juli: Vlaamse Feestdag

 1. Na de NVA big boss De Wever kwam nu ook Theo Francken pagina groot in de krant HLN (= die krant is hem helemaal verknocht) zeggen dat hun partij met de PS zal onderhandelen in 2024.
  Wat ze hun kiezers niet vertellen is welke toegevingen ze ditmaal zullen toestaan. En dat nadat ze de vorige maal reeds alle communautaire zaken in hun diepvries staken.
  De PS zal glunderen want ze weten nu al dat ze als overwinnaar naar buiten zullen treden. Ze zijn financieel afhankelijk van ons maar op politiek vlak steken ze de Vlamingen met kop en schouders voorbij.
  Heren De Wever, Theo Francken en andere bollebozen van de NVA leg eens uit hoe jullie dat gaan doen met de bestaande grendels, de alarmprocedures en de tegenwerking van de andere klassieke partijen.
  Ter herinnering : jaarlijks 12 MILJARD EURO STROOMT VAN HET VLAAMS GELD NAAR HET ZUIDEN; TE WETEN : 4,8 miljard euro via de sociale rekening, 1,3 miljard via algemene middelen, 2,3 miljard via de financiering van gewesten en gemeenschappen en 3,9 miljard via de afbetaling van de staatsschuld.
  Wat zou Vlaanderen kunnen kunnen doen met al dat weggesmeten geld: denk even aan het onderwijs van je kinderen en kleinkinderen – denk aan de gezondheidszorg, denk aan de koopkracht enz enz
  Hoeveel jaar is het geleden dat de NVA met een symbolische lading nepbankbiljetten naar de scheepslift trok om de miljardenstroom aan transferts van Vlaanderen naar Wallonië aan te klagen? Wel vandaag zijn de transferts nog toegenomen, en geloof me … de stroom miljarden via de uitwerking van een nieuwe staatshervorming zal vergroten en door de NVA slaafs worden uitgevoerd.
  Ze durven zich Vlaams-nationalisten noemen. Alles wat Vlaams is hebben ze in hun diepvries gestoken samen met hun principes.
  Democratie bestaat bij de tegenstelling van meningen en overtuigingen die verwoord worden door mensen die ergens vôôr of juist tegen zijn. De zogenaamde superioriteit demonstreren zoals een Verhofstadt vroeger deed door de redacties van de kranten af te blaffen dat ze moesten zwijgen over een item die hem slecht zouden uitvallen kan ik geen democratie noemen.
  Soyez sage et taisez-vous !!!

  • Mr Elyn,
   De NV-A is gecontroleerde oppositie door het regime. Met een PS maffia, gaat men niet aan tafel zitten. Deze PS maffia is een criminele organisatie die valt onder toepassing van artikel 324 bis van het S.W. :
   https://www.elfri.be/rechtspraak/misdrijf-criminele-organisatie-bestanddelen
   In de volgende brug is er een beperkte opsomming van de exploten van de PS en Sp-a , met 2 lijsten :
   https://forum.politics.be/showthread.php?t=237472&fbclid=IwAR2O6yezhkgH60yzGt2bVXd56yy-HDrjjM9weXEs4k-aDFR4M6koKYYUTK4
   En over de NV-A een recent bericht :
   http://kavlaanderen.blogspot.com/2021/07/na-het-vlaams-ereteken-voor-rector.html
   met citaat : “vrijdag 9 juli 2021 – Na het ‘Vlaams ereteken’ voor rector Caroline Pauwels van de VUB is het duidelijk dat de N-VA ‘valse oppositie’ is en ook een dependance van de vrijmetselarij is “ (=einde citaat).
   De recente 11 juli toespraken van Jan Hesp en de Grote “Lijder”, zijn dan ook bedrog, en enkel bestemd voor de “nuttige idioten”, onder het motto : “Veel beloven en weinig geven, doet de zot in vrede leven”.
   De genezing van een dodelijke kanker begint steeds met een juiste en volledige diagnose. En hier begint het al, deze diagnose kan – wil – mag en durft men echter niet stellen. Een goed begin is er in de volgende tekst bij Golfbrekers :
   https://www.golfbrekers.be/11-juli-boodschap-uit-de-kempen/
   Er is echter één minpunt in de tekst en dit in het volgende citaat :
   “Ik hoor in de debatten De Wever vaak graag bezig. Hij is een groot politicus, in de eerste plaats voor zichzelf, in de tweede plaats voor zijn partij. Hopelijk wordt hij ooit nog een groot politicus voor zijn Vlaamse volk…” (=einde citaat).
   Bartje, de grote “Lijder” zit echter in de ijzeren greep van de “broeders”, en hier is het citaat van Cicero over de verrader van toepassing. En een ziekte aanwenden als de remedie, maakt het alleen nog maar erger.

 2. De N VA glijdt nog verder af in het negeren van de Vlaamse identiteit. Daarom doe ik een oproep aan alle Vlaamsgezinde N-VA’ers: smijt de kap over de haag en maak tabula rasa met die anti-Vlaamse bestuurskliek van de N-VA. Het zal u zeker niet berouwen want eindelijk de weg geplaveid voor een Vlaamse Onafhankelijkheid.

Reacties zijn gesloten.