En daarom doen we niet mee aan de sushirage

Dikwijls krijgen we de indruk dat de populaire sushi, resp. sashimi, slechts genuttigd wordt om “in” te zijn. Niet door ons. Bij alle rauwe vlees- en visgerechten zijn we uitermate op onze hoede. Wat er smakelijk uitziet, werd misschien ‘behandeld’ met bewaarmiddelen. Of niet koel genoeg bewaard tot het verkocht wordt. En dan zouden we wel eens een onwelkome gast mee naar binnen krijgen: een parasiet. Daarom eten we slechts filet américain die vers gedraaid van de beenhouwer komt. En zetten we slechts maatjes op het menu als we overtuigd zijn er geen kwalijke gevolgen van te moeten meedragen.

Onderzoekers waarschuwen voor een stijging van infecties met parasieten door de populariteit van sushi en sashimi.

Lees: Worm nestelt zich in amandelen van Japanse vrouw na eten van sushi

Wie heeft nog zin in sushi, resp. sashimi, na het bekijken van onderstaande video?

Ondertiteling en geaut. vertaling via icoontjes onderaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − 10 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.