C&A Polen neemt hemdjes met Che Guevara uit de rekken.

C&A Polen neemt hemdjes met Che Guevara uit de rekken.

Een conservatieve webstek Fronda.pl had tot een boycot van de C&A winkels opgeroepen wegens “communistische propaganda”.  Lezers van sociale netwerken en conservatieve webstekken hadden geprotesteerd tegen hemdjes met het bekende Che-gezicht als opdruk.

C&A reageerde snel – hoewel er steun kwam voor Che uit de linkse Facebookhoek – en nam de steen des aanstoots uit de verkoop.

Quasi overal in West-Europa is het gezicht van Che populair bij de linkse, groene  geschiedenisverdraaiers en -ontkenners.  Men ziet hem overal, vooral daar waar de jeugd kan geïndoctrineerd worden:  van boterhamdozen, pennenzakken, rugtassen, kaftpapier tot petten en gezichtskledij.  In huidige tijden zou hij de status ‘zoekende naar democratie’ krijgen.  Er is eigenlijk niets veranderd.  Ook nu worden moordenaars – djihadisten en consoorten,  die een nog ergere dictatuur dan het communisme als doel hebben – door de politiek-correcte meute van politici en media – vergoelijkend ‘rebellen’ en ‘vrijheidsstrijders’ genoemd.

 Che Quevara was een moordenaar.  Hij verdient het niet als een icoon behandeld te worden. Hij, ‘de beenhouwer van La Cabana’, heeft duizenden terechtstellingsbevelen ondertekend en aarzelde niet om zelf de trekker over te halen als zijn communistische ideologie op tegenstand botste. Hij nam het Rusland zelfs kwalijk dat ze hun nucleaire raketten niet ingezet hadden tijdens de Cubacrisis.  Volgens hem moest “individualisme verdwijnen” en was het zelfs “misdadig als individuen te denken”.  De jeugd moest volgens hem “leren denken als een massa”.

Wie een kledingstuk met Che’s afbeelding draagt, maakt reclame voor een communistisch samenlevingsmodel, is tegen de vrijheid van meningsuiting, is tegen democratie.  Het zijn nét de tieners, de jongvolwassenen, die uit onwetendheid deze kledingstukken dragen, die Che zou laten opsluiten.  Want wie een mening uitte, werd monddood gemaakt. Letterlijk!

che gevara

Floriaan Terbeke

Bron: PI e.a.

2 reacties op “C&A Polen neemt hemdjes met Che Guevara uit de rekken.

    • Inderdaad, nog zo’n terrorist die met zijn communistische kameraden samen zingt: kill the boer, zie youtube:
      http://www.youtube.com/watch?v=NKiePbTcAfY

      Hij is in het verlkeden aan de doodstraf ontsnapt omdat zijn geplande aanslag werd verijdeld; dit werd mij verteld door een blanke Suid-Afrikaan.

Reacties zijn gesloten.