Wurlitzerdromen

crosley_wurlitzer_1015_jukebox_thumbGoede morgen

Een lied over de vrede, gezongen door een jong, onschuldig-ogend meisje, en dan nog een Duitse, wie kan zich iets voorstellen dat politiek-correcter is?  Die Duitsers sloven zich sedert het einde van de oorlog uit om de wereld te overtuigen dat ze braafste van de klas te zijn.   Maar dat terzijde.

Nicole Hohloch werd geboren op 25 oktober 1964 in Saarbrücken.  Voor haar artiestennaam zocht ze het niet ver: ‘Nicole’ bleek goed genoeg voor een deelname in het jaar 1982 aan het Eurovisie Songfestival, dat ze met het keuzenummer van vandaag, ‘Ein bisschen Frieden’ – als eerste Duitse deelnemer – glansrijk won.  Inderdaad, ze had zomaar eventjes 61 punten meer dan Israël, die op de tweede plaats eindigde. Maar ik loop op de feiten vooruit.

Al vanaf 1971 trad ze bij school- en bedrijfsfeestjes op en in 1980 werd ze ontdekt tijdens een talentenjacht en kreeg ze een platencontract aangeboden.  Het daarop volgende jaar werd haar ‘Flieg nicht so hoch, mein kleiner Freund’ een  hit in Duitsland.  Het stond gedurende 22 weken op plaats 2 van de schlagerlijst.  Bonnie St Claire bracht een niet onverdienstelijke Nederlandstalige versie op de markt ‘Vlieg nooit te hoog’.

Haar Eurovisieplaatje werd in zeven talen opgenomen, ook in onze taal, en het passeerde wereldwijd 5  miljoen keer de kassa.  Nicole bereikte zeventien keer de eerste plaats op de ZDF-hitparade en was een regelmatige gast bij televisieshows.  In de Engelse hitparade klom ze als eerste Duitse tot de eerste plaats met de Engelse versie van haar Eurovisielied ‘A little peace’ en ze werd ook bij de BBC uitgenodigd.

Op 18 augustus 1984 trad ze in het huwelijksbootje met haar jeugdliefde Winfried Seibert.  Ze hebben samen twee dochters en een kleinkind.  Ze wonen in Nohfelden-Neunkirchen in het Saarland.  Bij ons heeft men geen belangstelling meer voor haar maar in Duitsland is ze nog altijd populair.  Eind 2008 ging Nicole weer optreden tijdens een concertreeks door Duitsland om haar nieuw album ‘Mitten ins Herz’ te promoten.  En in november 2009 trok ze door het land met haar kerkentoer.

Naar aanleiding van haar 30-jarige jubileum als zangeres verscheen er een dubbele cd en een dvd op de markt met de titel ’30 Jahre mit Leib und Seele’.

Dus vandaag bied ik jullie een braaf liedje aan, gezongen door een even braaf meisje, waarover blijkbaar verder niets opzienbarends te melden valt.  Nicole zingt ‘Ein bisschen Frieden’ – niet dat de wereld daardoor vredevoller geworden is.

Tot volgende week.
Knuffel van jullie Lolita

 

2 gedachten over “Wurlitzerdromen

  1. “Waarom heb je mij dàt niet eerder gezegd, dan had ik de loper uitgelegd”… zong destijds Tom Manders (in zijn rol van “Dorus”).
    Maar… wààrom had U die knuffel niet éérder beloofd, lieve Lolita,( ?) dan had Fikken vanmorgen eens extra-kort geschoren. {;oD

    • Wij zullen de boodschap aan onze gewaardeerde medewerkster overbrengen.

Reacties zijn gesloten.