5 gedachten over “Weldra realiteit?

 1. Niet weldra maar nu.
  We waren gisteravond afgesproken in de Pelgrom met een Vlaamse vriend die al 20 jaar in Bremen woont. Het liep wat uit en doken pas om 00.30 uur de premetro in om tram 15 te nemen. Het rode lichtje van tram 15 flikkerde op terminus. Tram 9 was net voorbijgereden en tram 3 was in aantocht. Mijn man en ik waren de enige wachtenden. Toen stopte tram 3. En wie kwam daaruit gevlogen? Imam Nordine Taouil met muts op de kop gevolgd door een geloofsgenoot. In zijn functie van toezichter werden we door Nordine afgeblaft. Hij vroeg zich af wat we daar zaten te doen en gaf ons het bevel onmiddellijk de premetro te verlaten. Ik zag hoe we zullen behandeld worden als morgen Nordine en zijn vrienden het voor het zeggen hebben.
  Buiten stonden twee rijen taxi’ s. We liepen die even langs om te kijken welke bestuurder ons naar huis zou rijden. We wilden de eerste taxi op de tweede rij nemen maar de chauffeur verwees ons naar de taxi naast hem op de eerste rij. We stapten noodgedwongen in en kregen de wind van voor van de geloofsgenoot van Nordine. Hoe durfden we. Vooraleer in te stappen hadden we eerst de rijen taxi’ s langs gelopen en hij begreep wel waarom we dat hadden gedaan. Wat onze motieven waren. We hebben niet verder naar het geraas van mijnheer geluisterd en zijn uitgestapt met de bemerking dat we nog altijd het recht hebben om langs taxi’ s te lopen en kieskeurig te zijn.

  • Geachte Anna,
   Niet dat het veel zou uithalen maar ik zou hier zeker melding van maken bij De Lijn! Het is niet omdat ze er niet op reageren dat wij moeten zwijgen. Het is al erg genoeg gesteld op tram en bus, wanneer treedt men ook eens op tegen de ‘zwartrijders’? Ik probeer zoveel als mogelijk feiten door te geven. Er komt gewoonlijk een lauwe reactie, maar ik ben mijn frustratie toch weer even kwijt.

  • Niets aan de hand Anna , wij moeten ons gewoon een beetje aanpassen…. en begrip tonen… Het staat geschreven ende gedrukt in de commentaren van ons toekomstig groen en rood geluk !

 2. De Standaard vandaag
  ‘Hitte en overstromingen bedreigen Antwerpen.
  De stad wordt heter, droger en op talrijke hitteonweders volgen meer overstromingen.
  Elke Antwerpenaar zal zich deze eeuw moeten wapenen tegen het veranderende klimaat. Want de overheid alleen kan haar burgers niet meer beschermen’.

  moet zijn:

  Besmettingshaarden en toestroming bedreigen Antwerpen.
  De stad wordt een besmettingshaard, zieker en op de toestroming volgen meer invasies.
  Elke Antwerpenaar zal zich deze eeuw moeten wapenen tegen de veranderende levenswijze. Want de overheid alleen kan haar burgers niet meer beschermen.

Reacties zijn gesloten.