Vroeg begonnen is half gewonnen

Een rechtbank in Caïro heeft een jongetje van vier jaar tot levenslang veroordeeld wegens moord. Ahmed Mansour Karni zou op eenjarige leeftijd vier moorden hebben gepleegd, nog eens acht pogingen daartoe hebben gedaan.

Ook zou het kind staatseigendommen hebben vernietigd en politieagenten hebben bedreigd, aldus de Israëlische krant The Jerusalem Post vrijdag.

De bizarre uitspraak werd gedaan in een massaproces waarin in totaal 115 mensen terechtstonden die aan demonstraties tegen het bewind hadden meegedaan. Alle verdachten kregen levenslang.

Advocaten hebben de veroordeling van het kind onder meer afgedaan als “gekte, faillissement van de Egyptische rechtspraak en idiotie”. Volgens de raadslieden hebben de rechters zelfs nooit naar het geboortebewijs van de aangeklaagde gekeken en dus niet eens geweten dat het om een peuter ging. Op sociale media is inmiddels een storm van protest opgestoken.

Justitie kan nogal eens de bal misslaan in Egypte: ongeveer een  jaar geleden werd een blinde man veroordeeld tot 15 jaar hechtenis voor het neerschieten van een politie-agent.

5 gedachten over “Vroeg begonnen is half gewonnen

 1. Beste redactie
  Dit is pure (IS)propaganda en onjuist!
  Apen verhalen.

  Heeft u nota genomen van de Italiaanse toerist die doodgemarteld is?
  De troepen van All-Sissi ?
  Realiseer u dat de ARABISCHE LENTE te Egypte een westers en Amerikaans pokerspel spel was : Morsi een sympathisant IS die uit handen van EU( Rompauy) een check mocht ontvangen.Khadafi idem gelauwerd te B. nadien afgemaakt.

  Een 4 jarig kind dat levenslang krijgt ,dat is echt van de pot gerukt!

  • Toch wel. Volgens de bron heeft de rechter gewoon een algemeen vonnis uitgesproken voor alle beschuldigden zonder naar de I.K. of andere bewijzen te kijken.

   • In België gebeurt hetzelfde ; zonder naar de bewijslast te kijken is het lidmaatschap van een bepaalde groep genoeg om een vonnis te vellen, ook als dit absurd is.

 2. Wat was de voor en achternaam van de kleine? wat is de voor en achternaam van zijn Vader of broer of iemand anders van de familie leden met eveneens dezelfde voornaam alsook achternaam.
  ik denk dat dit al veel kan oplossen.
  Alles in het teken om de MB terug aan de Macht te brengen dat vrees ik eerder zoals Gina het zei propaganda.
  Als je wat opzoekt lees je zelfs dat de achterdeur van het Witte Huis speciaal op een kier werd gezet zodat de MB ook daar zijn intrede kon nemen met de goedkeuring van de BO

Reacties zijn gesloten.