Viseert Qatar joodse voetballiefhebbers?

Wat minder de aandacht der persmuskieten trekt is dat ‘s werelds meest beklaagde bevolkingsgroep ernstigere klachten heeft in Qatar dan de regenbooggelovigen.

Joodse organisaties klagen: hen werd beloofd dat bereide kosjere maaltijden zouden aangeboden worden aan bezoekers van de wereldbeker voetbal. En dat niet alleen: tevens zouden er joodse erediensten in voorbehouden locaties georganiseerd worden. Ze zijn er het hart van in:

“Ons werd beloofd dat het toegestaan zou worden gebedslocaties te creëren zodat religieuze joden, die naar Qatar trokken om de voetbalwedstrijden bij te wonen, een plaats voor een eredienst zouden hebben. Ons werd nu verteld dat deze zullen verboden worden omdat ze deze niet kunnen beveiligen.”

Naar verluidt zouden er minstens 10.000 religieuze joden uit Israël en de rest van de wereld in Doha verwacht worden.

“De belofte gold voor bereide kosjere voeding, inbegrepen kosjer vlees, maar momenteel werd ons alleen de verkoop van koude bagels toegestaan.”

Een andere bron meldt dat een aantal rijke Amerikaanse joden als een grote groep wilden komen maar ze hebben hun plannen geannuleerd omdat ze zich niet veilig zouden voelen en omdat ze niet genoeg eten zouden kunnen krijgen.

“Er is geen kosjere voeding, er zijn geen sabbat maaltijden en geen publieke gebedsdiensten… Qatar beloofde dat ze religie zouden gescheiden houden van sport, maar hoe komt het dan dat het grootse Qatar niet weet hoe joodse gelovigen te beschermen?”

We vragen ons af of we als niet-moslims ook maaltijden kunnen bestellen met vlees van dieren die niet volgens de halal-keelsnijderskunst geslacht zijn…

World Cup: Qatar won’t allow cooked Kosher food, public Jewish prayer – The Jerusalem Post (jpost.com)

3 gedachten over “Viseert Qatar joodse voetballiefhebbers?

  1. Wat kunnen wij van die ervaring in Qatar leren?
    Als zij hun levenswijze op die wijze aan ons opdringen en willens nillens niet openstaan voor het eigene van onze Westerse samenleving, dan moeten wij daaruit de nodige conclusies trekken en dat ook hier bij ons maar doen.
    Geen hoofddoekjes, islamitisch zwemmen en halal voeding, maar ook geen moskeeën meer. Enz…

  2. Juist! Wat je kunt u de vraag stellen of het memoriseren van de koran, wel onderwijs Is???

Reacties zijn gesloten.