Verwarde man bombardeert Aleppo

Verwarde man bombardeert Aleppo

Al sinds september vorig jaar bombardeert een verwarde man de Syrische stad Aleppo. De man kiest schijnbaar willekeurige doelwitten om gigantische explosieven op af te vuren – ziekenhuizen, garages, woonhuizen en munitieopslagplekken van rebellen. Volgens ooggetuigen is de man ‘niet goed bij zijn hoofd’.

De inwoners van Aleppo zijn bang, maar laten zich niet uit het veld slaan. “Het is natuurlijk een schande dat zo’n gek dat hier kan doen”, zegt Ismail, een dertigjarige inwoner van de stad. “Je hoort vaak genoeg van aanslagen in Frankrijk en Duitsland, schietpartijen in Amerika. Maar we willen het daar niet direct mee vergelijken, dat is veel te veel eer voor een zo’n gek.”

De 25-jarige docent Sarah maakt zich echter meer zorgen. “Het komt zo wel heel dichtbij. Je gaat je toch afvragen of het geen ideologische daden zijn. Ik zie er op zich wel een patroon in.” Ook is ze bang voor een aanzuigende werking: “Zien bombarderen doet bombarderen. Je denkt zo wel twee keer na voor je je kinderen buiten laat spelen.”     Lees verder…

1 gedachte op “Verwarde man bombardeert Aleppo

  1. De eenduidige verslagen over de oorlog in Syrië maken dat de huidige seculiere gemeenschap zal vervangen worden door een soenistisch wahabistische samenleving. Het strekt tot genoegen dat Rusland, Iran en China deze rebellen en IS bestrijden. De VS, Saeodis en Israël die een chaos in Europa aan het scheppen zijn dienen zwaar te worden afgestraft.

Reacties zijn gesloten.