Over Vandela’s keizerlijk paleis met de duizend kamers

Vandela3kompleet2 GodfatherGeniet met volle teugen van een korte biografie van de Keizer van Oostende door een ©weergaloze Jean-Marie Dedecker

‘Beste Johan Vande Lanotte, elk keizerrijk lijdt aan erosie, en er zijn kapers op de kust’
‘Even het collectief geheugen opfrissen’, schrijft Jean-Marie Dedecker in een open brief aan Johan Vande Lanotte, naar aanleiding van zijn afscheid van de nationale politiek. ‘Want jouw keizerlijk paleis heeft duizend kamers.’

Beste Johan,
Niettegenstaande je Napoleontische status neem ik de onderdanige vrijheid om je te tutoyeren, gezien onze jarenlange minzame relatie. Het eerbetoon dat door je huiszender, de VRT, op 1 augustus werd gebracht bij je aangekondigde afscheid van de nationale politiek, was volgens mijn bescheiden mening, te beperkt voor je keizerlijke aureool.
Vooral je recente leugenachtige uithaal, waarin je pretendeert geen financiële steun te ontvangen voor de camerabewaking in de Oostendse haven, en Nieuwpoort wel, is een snuifje zeezout teveel op je politieke zeeslakken. Vandaar, even de collectieve memories opfrissen.  Lees verder bij Knack.

 

4 gedachten over “Over Vandela’s keizerlijk paleis met de duizend kamers

 1. ik vraag me echt af hoe zo’n personage nog zijn neus durft buiten te steken…
  en nog verder vanop zijn troon aan mensen durft de les te spellen.

 2. Verleden week , kreeg ik een telefonisch aanvraag om Knack-abonné te worden. Normaliter reageer ik als “geen interesse” doch deze verkoper bleef aandringen. Op de vraag dat (mijn oud.weekblad) te links geworden was, vertelde de telefonist dat de redactie hervormd werd .
  Tot op heden blijkt dat de familie in Roeselare andere sponsors moet zoeken dan de linkse sociale media.
  Conclusie : NEEM ABSOLUUT GEEN ABONNEMENT OP KNACK.

 3. Het Oostende van VDL is één der zovele etterbuilen, in dit apenland (cfr de kleine Eyskens). In Brussel en Wallonië worden de Oostendse abcessen echter tientallen malen overtroffen. Dit geldt er ook voor de “omerta”.
  Het probleem is dan ook de belgische ziekte, die haar oorsprong vindt in het kunstmatige belgische wangedrocht. Een wangedrocht dat Vlaanderen sinds 1830 bezet, en als men bij een hond (moet) slapen, dan krijgt men ook zijn vlooien.
  In de reacties zijn er vragen waarom JMDD niet naar het gerecht stapt. Dergelijke opmerkingen verraden een totaal gebrek aan kennis van de politie en het gerecht.
  Na de Octopus hervorming(sic) zijn de politie en het gerecht gedegradeerd tot gepolitiseerde bureaucratische systemen..Dit was de natte droom van de politiek (met uitz. van het VB).
  Tijdens het Augusta – Dassault proces verklaarde de toenmalige procureur generaal bij het Hof van Cassatie Mw. De Lieckendael, dat een dergelijk proces het laatste zou zijn van die aard. Zij had gelijk.
  Het Hoog Comité van Toezicht werd ook afgeschaft, zoals ook de Rijkswacht.
  Wat overblijft is de lokale politie(lees de gemeentepolitie van vroeger) in handen van “dorpspolitiekers” en een federale gerechtelijke politie, die in elk gerechtelijke arrondissement onder controle staat van een “DIRJUD”, een mandaatfunctie, die bemand is door een politieke creatuur!!!
  Alle gevaar is dan ook geweken.
  Er worden dan ook geen zware corruptiedossiers meer onderzocht :
  http://www.clint.be/node/215275
  met citaat :
  “België maakt reputatie als corruptieparadijs helemaal waar
  21/08/2013 – 11:43
  De Centrale anticorruptiedienst van België heeft een absoluut dieptepunt bereikt en ligt zo goed als zeker op z’n gat. De CDBC, die deel uitmaakt van de federale politie, telt nog maar 19 Nederlandstalige speurders. Dat zouden er dubbel zoveel moeten zijn.Het “Hoog Comité van Toezicht” werd in 1910 opgericht en was de eerste officiële corruptiedienst van ons land. De jaren nadien groeide deze uit tot de machtigste onderzoeksdienst en op het hoogtepunt waren er meer dan honderd speurders actief aan het werk. Wegens interne disputen werd het Hoog Comité van Toezicht in 1998 opgedoekt en vervangen door de CDBC. Deze anticorruptiedienst, met minder bevoegdheden, werd in 2001 ondergebracht bij de federale politie. Hoofddoel? De grote corruptiezaken in ons land onderzoeken”(=einde citaat).
  De laatste zin in het citaat, is dan ook een giller van formaat!!
  Dit alles is geen toeval, maar het gevolg van een bewust gevoerde verrottings-strategie. Een verrottingsstrategie waarvoor de verantwoordelijken moeten gezocht worden aan de top van het land cfr het motto van Marx :”Een vis begint te rotten aan de kop”.
  Het is deze “verrottingsstrategie” die moet aangeklaagd te worden, met naam en toenaam.
  Een bron over de jaren 90 :
  http://www.adhdfraude.net/pdf/NB779.pdf
  Ik verwijs naar de tekst in dit bruggetje, met een tekst van Mark Grammens.
  Lees tussen de regels… en denk “out of the box”. Dan kan men ook begrijpen dat buitenlandse geheime diensten gebruik maken van bepaalde “gebeurtenissen” met het oog op chantage. Als men dit voor ogen houdt , kan men bepaalde “onbegrijpelijke” beslissingen en gebeurtenissen, begrijpen!!!

Reacties zijn gesloten.