Verjaardag

Wij werden al enkele keren gefeliciteerd met onze eerste verjaardag, waarvoor dank.  Op 9 februari 2013 maakte Golfbrekers zijn opwachting in het wereldwijde net.  Wat de eerste weken niet zo eenvoudig bleek te zijn.  Niemand van ons had enige ervaring met de technische kant van een webstekbeheer.  Zinnen die versprongen, opmaak die compleet de mist inging, teksten met verschillende lettertypes, afbeeldingen die spoorloos in het niets verdwenen… De eerste dagen zaten we meer te vloeken dan te schrijven.
En toch… het lukte.  Meer dan behoorlijk zelfs.  Onze lezers situeren zich in dit land, in Nederland, in Duitsland, Frankrijk, Italië, Litouwen, Thailand, Finland, Singapore, in het V.K., de Dominicaanse Republiek, Zuid-Afrika, Brazilië, Spanje, Portugal, Indonesië, China, Nieuw-Zeeland, de Russische Federatie, Oostenrijk, Mexico, Colombia, Zweden en Israël en enkele niet nader te specifiëren landen.  Wie zich vergeten voelt, mag het ons melden.

We plaatsten 2741 artikels.  We kregen een meer dan respectabel aantal bezoekers: een dagelijks gemiddelde van 1900 lezers, met pieken over de 2000.  De meeste lezers vonden ons rond 10.00 uur in de voormiddag en rond 19.00 uur ‘s avonds.

En we gaan voor méér.  Gelukkige verjaardag aan ons, aan alle medewerkers, aan alle lezers!

14 gedachten over “Verjaardag

 1. Al “een” jaar Golfbrekers ! bijna niet te geloven ,de tijd gaat enorm vlug . Minder goed nieuws ! Wij zijn met zen allen , ook een jaar ouder geworden , maar onze hersenen blijven intact , nog geen enkel spoor van dementie , of toch ? We blijven vechten tegen windmolens voor betere tijden. In ieder geval ” Mijn Gelukwensen ! Ik geloof Golfbrekers op zijn woord . Het aantal lezers is indrukwekkend samen met het aantal landen. Het zijn cyfers die zelfs Hugo Claus doen verbleken . Het is opvallend , dat onder de vernoemde landen geen enkel “prachtland” te vinden is . Hebben ze daar Golfbrekers uit hun internet verbannen , omdat ze de hersenen van Moslims masseren , door bepaalde minder sympathieke Allah-fratsen , in het daglicht te plaatsen ! Ik twijfel er niet aan dat Golfbrekers aan de basis ligt van het “Erdogan besluit” , het internet te muilkorven . Het is mijn overtuiging dat “Merkel” via Golfbrekers , heeft vernomen wat voor een idioot figuur Verhofstadt is en in paniek haar steun heeft toegezegd aan een andere kandidaat . Maar zoals Roger heeft opgemerkt , veel lezers maar weinig reacties ! Ik wens de redactie nogmaals geluk met hun Golfbrekers , misschien worden ze wel een politieke springplank voor een nieuwe politieke partij
  ” De Correctbrekers” en die zullen zonder enige twijfel samenwerken met het VB !

 2. Mea culpa …. wel een dagelijks lezer. Reageer weinig. Als men spijkers met koppen slaat valt er meestal weinig aan toe te voegen. Met Golfbrekers blijf ik op de hoogte van wat er leeft in Vlaanderen.

  • Aan allen, dank voor de lovende woorden. We doen ons best om te tonen in welk Vlaanderen wij willen leven.

 3. Zoals Willy De Rijck terecht opmerkt is Golfbrekers zo “all round”, om een Engelse uitdrukking te gebruiken, dus zo volledig en zo uitgebreid met het aanbod dat iedere dag verschijnt op de webstek dat men goed op de hoogte blijft en het niet altijd nodig is om zelf het nieuws hier en daar bijeen te sprokkelen. Proficiat voor het behaalde resultaat!

 4. Reacties plaatsen is mooi maar nutteloos: waar de artkels 1900x gelezen worden, daalt dat voor de reacties naar mss 5x. Tijdverlies puur dus.

  • Het is wel een blijk van waardering, Raymond, voor het werk dat we erin steken. Maar je hebt in se wel gelijk. De leescijfers zijn uiteraard bepalend voor het bereik. En ze geven ook weer waar Vlamingen ergens beland zijn.

   • Met enige schroom voor mijn late reactie omwille van te drukke bezigheden (dat heb je met mensen die gepensioneerd zijn) wil ik op deze eerste verjaardag van “Golfbrekers” de hoofdredacteur in de bloemetjes zetten.
    De hoofdredacteur heeft de bijzondere zware taak op zich genomen om na het overlijden van Ray en het wegvallen van “Angeltjes”, een blog te starten die eenzelfde gedachtengoed brengt, die eenzelfde verscheidenheid aan artikels brengt maar met een eigen stijl, eigen accenten en toch even nauwgezet qua inhoud als vormgeving.
    Ik ben ervan overtuigd dat Ray heel fier zou zijn met het resultaat en heel gelukkig zou zijn dat net u deze taak op zich heeft genomen.
    Ik wens de ganse redactie heel veel succes toe in dit speciale verkiezingsjaar en hoop dat het aantal bezoekers nog sterk zal toenemen. De intense inspanningen die de redactie elke dag levert zijn echt niet te onderschatten. Wij kunnen hen hiervoor enkel maar heel dankbaar zijn.
    Gerda De Ryck

  • Ik zou niet durven stellen dat reacties tijdverlies zijn en totaal nutteloos ! Stel je voor dat er helemaal geen reacties zouden zijn ! Dat zou kunnen betekenen dat er geen interesse bestaat , in dit geval voor Golfbrekers. Gelukkig bestaat er wel interesse voor Golfbrekers en dat blijkt uit de ” reacties “, waar lezers in staat worden gesteld zich te ontboezemen , hun ongenoegen of afkeer kenbaar te maken in de wetenschap dat het door velen gelezen wordt ook door de tegenpartij ! Ik herinner mij een meningsverschil tussen een moslima en mezelf over die Islamschool . Ik vond dat zuurstofgevend om eindelijk eens wat kritiek te lezen en de mogelijkheid om daarop te reageren in beschaafde vorm . Ik weet Golfbrekers is zoals Angeltjes indertijd geen discussie-forum In beperkte mate zou dat eigenlijk wel welkom zijn eens te horen hoe de tegenpartij erover denkt bv over die gefolterde en gekruisdigde onschuldige dieren . Ik zou zeggen laat maar komen ik ben in vorm ! Zoals de redactie reeds schreef het is ook een vorm van waardering !

 5. Proficiat met jullie 1 jarig bestaan, bedankt voor de informatie buiten de lijntjes.
  Volhouden is de boodschap.

Reacties zijn gesloten.