Vaticaan verkondigt niet meer de pro-life boodschap, maar wordt pro choice

Afbeeldingsresultaat voor pope kissing baby jesus“Het Vaticaan wordt steeds vijandiger tegenover het leven en steeds liberaler tegenover seksualiteit. Bergoglio doet niets anders dan fervente abortusvoorstanders uitnodigen om te komen spreken in het Vaticaan op klimaatconferenties.”

Bevestigd: Bergoglio heeft commissie aangesteld om Humanae Vitae te “herinterpreteren” in het “licht van Amoris Laetitia”.

Lees heel het artikel in Restkerk.

En verneem meer over Dr. Paul Ehrlich, die zijn visie op de mensheid en de planeet bij de Heilige Vader mocht komen uit de doeken doen.  Wij citeren een fragment uit zijn boek, waarbij hij verplichte abortus verdedigt:

 “Indeed, it has been concluded that compulsory population-control laws, even including laws requiring compulsory abortion, could be sustained under the existing Constitution if the population crisis became sufficiently severe to endanger the society.”

Gelukkig zijn er ook nog oorlogen, natuurrampen en terroristen…

 

3 gedachten over “Vaticaan verkondigt niet meer de pro-life boodschap, maar wordt pro choice

 1. In ‘Amoris Laetitia’ opent Frans wel meer de weg naar de vrije keuze.
  In de ‘dubia’ -de twijfelachtige punten- verloochent hij niet direct de doctrine maar spreekt tweeslachtig.
  Hij zegt niet: gescheiden mensen mogen de communie ontvangen, maar ‘in bepaalde gevallen mogen gescheiden mensen de communie ontvangen’ waarbij hij de priesters de mogelijkheid geeft om zelf te interpreteren.
  Hij zegt niet: zoiets als een objectief zondige daad bestaat niet, maar zegt ‘objectieve zondigheid beduidt niet noodwendig subjectieve schuld’
  Besluit: Frans is voor de interpretatie.

 2. De waarheid voor atheïsten:

  Een Engelsman vroeg de Franse filosoof en kritische beschouwer van de godsdiensten:
  ‘weet u of volgens de bijbel een haas een herkauwend die is?’
  ‘Om u de waarheid te zeggen’ antwoordde Renan,’ ik weet het niet, maar we zullen het even nakijken.’
  Daarop nam hij en Hebreeuwse bijbel en keek bij de Mozaïsche geboden en daar stond: Ge moogt geen haas eten want hij is herkauwend.
  ‘Ik ben heel tevreden,’ zei de Engelsman.’Dus, aangezien de bijbel zegt dat het een herkauwend dier is en dat een vergissing is, is de bijbel geen geopenbaard boek. Ik ben heel tevreden’ Hij was in één klap van zijn godsdienstige overtuiging bevrijd.
  (uit het dagboek van de gebroeders Goncourt)

Reacties zijn gesloten.