Uitslaande Kaïro-brand treft Antwerpen

Op de Hoge Maey in Ekeren (Antwerpen) woedt een brand.  Of die nu gevaarlijk is voor de omwonenden, of niet, laten we in het midden.  VTM is er nog niet uit: ‘In de rook zitten geen gevaarlijke deeltjes.  Rook is altijd gevaarlijk.  De mensen in de buurt moeten ramen en deuren gesloten houden.’  Zegt VTM.

De staatsveiligheid sluit kwaad opzet niet uit.  Ze houden immers de toestand in Egypte nauwlettend in het oog.  Deze brand is geen toeval.

Golfbrekers stond er als eerste bij – mét gasmasker dat zijn nut al bewezen heeft in Turkije en in Egypte – en kan de lezers meer berichten over de achtergrond van de ramp die de Antwerpse regio treft.. Het stemt ons bijzonder hoopvol dat de vrijwillige brandweer van Borgerhout als eerste aanwezig was.  Om te blussen, vanzelfsprekend.

brand_hoge_maey

Het islamitisch vuur nadert onze streken. Klik als u een grotere rookpluim wil zien.
Copyright Studio Rony

4 gedachten over “Uitslaande Kaïro-brand treft Antwerpen

 1. Een link leggen tussen Egypte en wat afval dat bij ons verbrand is nogal ver gezocht . Ik zie in ieder geval het hoger doel niet . Daarom werd door de redactie het bericht geplaatst in Humor . Wat mij zo opvalt in al die Hoge Maey , of mesthooplanden , zoals Syrie , Egypte , Turkije enz enz , beide kemphanen bidden in dezelfde moskee tot dezelfde Allah voor de overwinning . Indien Allah het wil ! is een populair zinnetje dat veelvuldig gebruikt word . Voor de kruisvaarders indertijd was het duidelijk , ze baden Jezus (volgens hun de enige echte) van het kruis voor de overwinning op de moslims .Nu echter word het moeilijk , ik vrees dat Allah er zelf niet meer aanuit kan , wie van zijn volgelingen moet hij nu steunen ? Dat maakt die religie juist zo belachelijk , onozel en ongeloofwaardig . Veel verschil met het middeleeuws Christendom is er niet . Ze lieten ook de mensen leven in angst voor de hel en het vagevuur tot…. , niet zo heel lang geleden, de paus himself verklaarde dat hemel , hel en vagevuur , niet bestaat . Wat die kerkvorst er niet bijvertelde , dat die verzonnen grapjes werden uitgevonden om de mensen te onderdrukken ze onder de knoet te houden en de verkoop van “aflaten” te stimuleren Dat zal uiteindelijk ook het lot worden van de Islam . Als zijn aanbidders tot de status van volwassenheid zijn gekomen en ervaren wat het echte doel is van heel die fantasie-wereld met zijn haatpredikers , wordt Allah opgesloten in de moskee zoals dat gebeurde met onze (enige echte ? ) God. Je kunt hem daar gaan bezoeken zoveel je maar wil , vragen wat je maar wil tot zelfs de juiste cijfers van de lotto !

  • Eigenlijk is de link niet zo ver te zoeken.
   De moslimbroederschap, die verantwoordelijk is voor de problemen in Egypte, is een rechtstreeks zoontje van al-qaïda. Al-qaïda heeft werkelijk wereldwijd opgeroepen tot het aansteken van bosbranden, geschriften en bewijzen daarvoor zijn al gevonden in Griekenland en de VS.

   • Effe een foutje gemaakt: al-qaïda heeft zijn wortels in de moslimbroederschap.

  • René, we handhaven op Golfbrekers de stijl van Ray: kritisch met een behoorlijke dosis humor. Je kan bij de tag zien onder welk ‘benaming’ we het geplaatst hebben. Inderdaad: in dit geval bij ‘humor’. Soms is satire en humor de énige manier om met alle ellende en onrecht om te gaan. Wij hopen en verwachten dat onze bezoekers deze stijl kunnen waarderen. Ook te herkennen aan een ‘knipoog’!

Reacties zijn gesloten.