Trumps vredesplan…

Afbeeldingsresultaat voor trumps peace plan

… wie laat zich omkopen?

Het rapport over het het vredesplan van Trump, omvat Jordaanse gebieden af te staan aan Israël, om 1 miljoen Palestijnen te vestigen en een bondgenootschap met de PA te vormen.

Vrijdagochtend werd een rapport vrijgegeven, dat stelt, dat binnenkort het vredesplan voor het Midden-Oosten wordt vrijgegeven, dat door de regering van de Trump is opgesteld – de “Deal of the Century (de deal van de Eeuw)” genoemd. Een grootschalige hervestiging van Palestijnse Arabieren in Jordanië, de overdracht van Jordaanse gebieden aan Israël en de vorming van een driepartijen bondgenootschap tussen Jordanië, door de Israëlische burgeradministratie Judea en Samaria te beheren…

Libanon zal worden aangespoord om het staatsburgerschap te verlenen aan alle Palestijnse Arabieren die momenteel in het land wonen.

Afgezien van het opnemen van Palestijnse Arabieren, zal het Hasjemitische Koninkrijk Jordanië ook worden gevraagd om Israël twee gebieden te schenken, die momenteel worden gehuurd door de Joodse staat.

In ruil zou Jordanië worden gecompenseerd voor een bedrag van ongeveer $ 45 miljard dollar aan buitenlandse subsidies en financiering voor verschillende projecten. Bovendien zou Saoedi-Arabië afstand doen van het grondgebied langs de Saoedi-Jordaanse grens, ongeveer even groot als Naharayim en Tzofar, aan Jordanië .

Het idee werd geopperd om grote delen van’ Sinaï Peninsula’ nabij de Gazastrook te openen voor de vestiging van industriële zones voor de snelgroeiende bevolking van Gaza .

In ruil daarvoor – en als onderdeel van de inspanning om de industriële zones te ontwikkelen – zou Egypte ongeveer 65 miljard dollar aan buitenlandse subsidies en betalingen ontvangen voor projecten in het noorden van de Sinaï.

Syrië wordt niet meer vernoemd. De Golan-buit is al binnen.

Lees hier het volledig artikel.