Tjevenstreken

CD&V voert oppositie tegen eigen regeringsbeleid

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/journaal

Permalink voor ingesloten afbeelding

Ctrl + voor vergroting

Het winkeluitstapje van Kris Peeters en de “actie” van CD&V Antwerpen kan op behoorlijk wat aandacht rekenen; van een verontwaardigde De Wever “Achterbaks” tot cynische reacties.  We copiëren er enkele:

Alain MoutonAlain Mouton @alainmoutonVL

Kabinet van een vicepremier die het regeringsbeleid saboteert. Eerlijk is eerlijk: zelfs onder paars is dat nooit gebeurd.

MelkMuylleIntussen op de Meir. Verwarde man dreigt ermee zichzelf op te blazen. pic.twitter.com/JeEt7276JQ

Permalink voor ingesloten afbeelding

Verhaal &V en para’s doet denken aan minderjarigen, door CD&V in regering doorgelaten niettegenstaande aanbod Di Rupo.

Op het hoofdkwartier wordt nu bepaald wie de schuld op zich zal nemen pic.twitter.com/VZwhIBwkV9

Permalink voor ingesloten afbeelding

 1. Binnenkort hebben we para’s nodig om de regeringsleden uit elkander te houden.«Dat iemand het in zijn hoofd haalt om VRT en VTM op te bellen omdat hij met zijn vrouw in het militair bezette Antwerpen op de Meir gaat winkelen, als bewijs van moed en uit medeleven met de belaagde handelaren, dat heeft de grenzen van dwaasheid en verwaandheid weer ettelijke kilometers verlegd.»Lees er alles over bij Kaaiman.

7 gedachten over “Tjevenstreken

 1. Eerst mee goedkeuren en dan actie voeren tegen je eigen beslissing of korter: oppositie voeren tegen jezelf. Enig in de geschiedenis.

  • Je herinnert je toch wel dat ze liever in het midden van het bed liggen?

 2. Omdat ze de kracht niet kunnen opbrengen om het gevaar recht in het gezicht te zien, spelen ze ons een toneeltje voor, je laten fotograferen en interviewen tijdens het winkelen en dat moet ons dan overtuigen dat alle gevaar geweken is.

 3. Die zijn nergens beschaamd voor. Een paar weesgegroetjes en alles is daarna weer in orde. Veel hypocrieten bij die hap.

 4. Kris Peeters heeft ook recht op begrip ! zoals wij ook begripvol zijn voor onze woestijnbroeders Het is duidelijk dat deze regeringsmissionaris , door bepaalde uitspraken en handelingen duidelijk maakt en dat hij er totaal verward bijloopt en hulpbehoevend is . Alhoewel hij geen onmiddellijk gevaar betekent voor de samenleving zou het toch een passende maatregel zijn om hem tijdelijk , ergens te plaatsen waar ze liefdevol een luisterend oor aanbieden en hij veel kan en moet rusten . De reden voor deze tekortkoming van onze beleidsmakers …Als ze ieder regeringslid moeten opsluiten die verward is en zinloos ligt te lullen dan………

 5. Ik ga niet veel zeggen over Peeters, qua talenkennis is hij alleszins een nietwiet. Heb je hem zijn eed in het frans (geen hoofdletter) horen afleggen tegenover zijn koning ? Taalfouten, en opmerkingen over de uitspraak laat ik in het midden (elke student middelbaar onderwijs in de jaren 1980 zou hiervoor gebuisd zijn, maar met de juiste connecties is alles mogelijk, en luister tevens ook maar eens naar het Engels van Crevetje, alles is tekenend voor het intellectueel niveau binnen CD&V). Zijn talenkennis is zeker maatgevend voor zijn IQ, net zoals bij veel politici is IQ ver te zoeken. Leep zijn ze wel, dat kan ik niet ontkennen. Ik weet niet welk diploma die nietwiet ooit behaald heeft, maar het zal alleszins geen exacte wetenschappen zijn, en misschien is het zelfs gekocht, zoals bij andere politici… Het is paardrijdende zielepoot die uiteraard uit is op wraak tegenover N-VA. Maar hij kan gerust zijn, het tijdperk van CD&V is voorbij van zodra al de ouwe zakken dood zijn of in de rvt zitten en eindeloos vrt kijken (of onbekwaam verklaard worden). Via het katholiek (= niet gelijk aan christelijk) onderwijs, met Lieven Boeve als leidsman, probeert men inderdaad nu nog stemmen binnen te halen, zelfs al moet men hiervoor al onze verworvenheden en maatschappelijk aanvaarde standaarden overboord gooien (zie bijvoorbeeld halal slachten, enz…). Voor de domme lepe katholieken heiligt het doel de middelen.

 6. Het is duidelijk dat Kris Peeters hier fungeert als de handlanger van het belgische ACV. Gezien zijn loopbaan o.a. bij UNIZO, is dit echter verwonderlijk.
  Er moeten dan ook voor Kris Peeters enorme belangen op het spel staan, dat hij zich tot zoiets verlaagt.
  Misschien behoort hij ook tot de Arco coöperanten die zitten te wachten op een vergoeding, te betalen door de Vlaamse belastingbetaler!! (waardoor het ACV hem bij zijn kl…. heeft!!).
  Een dergelijke “sabotage actie” is ook een daad van “incivisme” die vloekt met de door Kris Peeters afgelegde eed, als federaal minister.
  De facto collaboreert hij ook met kandidaat-terroristen, die in deze sabotage actie een aanmoediging kunnen zien “om in gang te schieten”.
  In een normaal land(wat we niet zijn en nooit zullen zijn) dient een minister voor dergelijke praktijken onmiddellijk op te krassen.
  Een belangrijke vraag blijft echter :”Wie is de werkelijke bedenker van dit initiatief??”
  Moeten we deze niet gaan zoeken in de Lakenstraat of op de Keizerslaan in Brussel. Een dergelijke sabotage actie ontstaat immers niet zo maar.
  Het vereist vooral rugdekking voor de uitvoerders in casu Kris Peeters, die nog te jong is om zijn loopbaan op het spel te zetten, en bovendien genoten heeft van “macht”..en bijhorende voordelen.
  Er gaat hier dan ook meer achter schuil dan op het eerste zicht duidelijk is.

Reacties zijn gesloten.