Seksistische pyama

Afbeeldingsresultaat voor roze wolkLidl verkoopt in het Duitstalige on line regio vanaf 2 november een meisjespyama met het Engelse opschrift “Daddy is my Superhero”. Behalve dat het doelpubliek waarschijnlijk nog geen Engels spreekt, zou je toch denken dat dit geen aanleiding tot opwinding of protest zou kunnen geven. De jongenspyama draagt de tekst “Be your own Superhero”.

  

Meteen goed voor een internetopstand tegen zoveel seksisme. Lidl moet de geplande verkoop annuleren en zich uitgebreid aan alle vrouwelijke wezens verontschuldigen.  De protesteerders vinden nl. dat de opdrukken in deze moderne tijden – gelijkheid man en vrouw – totaal van de pot gerukt zijn. Pure discriminatie van meisjes, luidt het, want hiermee wordt gesuggereerd dat meisjes zwak zijn en jongens nodig hebben. Wat sowieso achterhaald is, behalve als ze naar de spermabank moeten gaan om kleine mensjes te produceren.

Los van het feit dat wij geen kledingstuk kopen met een Engels opschrift, vragen wij ons af in welke wereld de verontwaardigde protesteerders leven. Op een roze wolk? Of is dat nu ook te suggestief?

Welt

3 gedachten over “Seksistische pyama

  1. Wat belet een moeder om voor haar dochtertje er eentje te kopen met het opschrift: Be your own super hero ?… niemand toch ?

Reacties zijn gesloten.