Schaamteloos

Afbeeldingsresultaat voor sad mouth mask free

Turkije leegt Chinese cargo.

Een lading Chinese mondmaskers die bestemd waren voor Italië zou bij een tussenlanding in Turkije zijn geconfisceerd. Het vliegtuig met de kostbare medische vracht maakte een tussenlanding in Turkije, werd daar aan de grond gehouden en is daarna zonder lading naar Italië vertrokken. Als het bericht klopt, betekent dat zoveel als een aanslag op het Italiaanse volk…

Lees: 500.000 Chinese mondmaskers bestemd voor Italië geconfisceerd door Turkije?

Onze redactie probeert het waarheidsgehalte van b.g. artikel na te gaan.

In Tsjechië werden 680.000 mondmaskers en ook beademingstoestellen in beslag genomen. Het is onduidelijk of het om een misverstand, een logistieke fout of een opzettelijke poging de maskers – bestemd voor Italië – tegen te houden. La Republica schreef zaterdag dat de Tsjechische overheid tijdens een actie tegen smokkelaars, Chinese mondmaskers, bestemd voor Italiaanse ziekenhuizen,ontdekte in een privé magazijn in Lovosicie, (ten noorden van Praag). De Tsjechische binnenminister, Jan Hamacek, twitterde dat “dat het na onderzoek ging om een kleiner gedeelte – ca. 100.000 – van de in beslagname ging om een Chinese gift aan Italië”. Het onderzoek loopt. Hij verzekerde dat Italië deze niet zal mislopen. (…)

De Bulgaarse grenspolitie ontdekte 250.000 chirurgische mondmaskers tijdens een inspectie van een Turkse vrachtwagen aan de Kapitan Andreevo grensovergang. Bulgarije heeft immers alle export van beschermmateriaal, inbegrepen mondmaskers, verboden. Het is de derde keer dat dit gebeurt. De Bulgaarse politie nam 20.000 chirurgische maskers in beslag van een Roemeense burger, die deze het land uit wou smokkelen. En daarvoor liep een Griek aan de Kapitan Petko Voivoda grensovergang tegen de lamp, met 7850 medische mondmaskers in zijn bezit, waarvoor hij geen herkomstbewijs of medische bestemming kon voorleggen. (…)

En dan zijn er nog de diefstallen van enkele honderden, tot enkele duizenden in de ziekenhuizen, verzorgingsinstellingen e.d.