Oprechte dank aan Wales

Wij zijn geen voetbalfans.  Ray had er geen affiniteit mee;  wij ook niet.  We begrijpen de voetbalgekte niet.   Enkele fitte overbetaalde jonge kerels, de meesten niet bepaald voorzien van een hoog IQ, die de bal naar de andere kant van het veld in het doel moeten zien te krijgen…  Het is aan ons niet besteed.  Waarmee wij niet willen zeggen dat we iemand anders zijn pleziertje niet gunnen.  Voetbal of kanaries kweken, modelvliegtuigjes bouwen of stamboomonderzoek.  Maakt niet uit.  Elk diertje zijn pleziertje.

Al leden we de laatste weken aan chronische hoofdpijn en moesten – zelfs bij miezerig weer – een zonnebril dragen. Eindelijk krijgen de straten hun normaal uitzicht weer.  Gedaan met de vaderlandse voetballiefde, die we ‘tous ensemble’ dienden uit te dragen.  Weg met de tricolore reclame van/voor Jupiler, ING, BMW, Coca-Cola, de Proximus app,, het rode vliegtuig van Brussels Airlines…  Hoeveel belgische vlaggen zouden er wapperen als ze geen deel uitmaakten van een ‘speciale actie’?

Vaderlandsliefde voor het land b wordt door drie reclamecampagnes uitgedragen: de Coburgers, het terrorisme en de nationale voetbalploeg.    Regen of geen regen, de vakantie kan eindelijk beginnen.  De Flup en premier Michel kunnen een streep door hun agenda zetten.  En wij, wij zijn opgelucht dat we op 11 juli rustig naar de viering van de Gulden Sinjoren kunnen trekken zonder ons zwart te ergeren aan de tricolore straatversiering van het land dat het onze niet is.

FVE

 

11 gedachten over “Oprechte dank aan Wales

 1. Ik heb totaal geen interesse in duivelse rode voetbal . Ik zou mijne smikkel niet verven in zwart, geel , rood en nog minder , mij verkleden in een top idioot . Maar ik maak een uitzondering ! Moest er ooit een wedstrijd komen tussen NVA en VB…dan verkleed ik mij in een Vlaamsche Leeuw gewapend met toeters en bellen .
  Ik zou vreugdevol leedvermaak krijgen als NVA zou verliezen met 6 of 7 nul Ongeveer , zoals de verhouding bij de volgende verkiezingen

  • Ik hield vroeger, toen ik jong was ook van voetbal, wenste wel dat de nationale ploeg won, maar werd ziek van al die Belgische vlaggen. Ik had gehoopt dat ze nu al van de eerste ronde er uit gingen liggen maar helaas het werd niet waar.Hoe het gewone volk zo enthousiast kunnen zijn om die multimiljonairs, dat gaat mijn klein verstand te boven.Had gehoopt dat vandaag al die vlaggen(vodden)zouden verdwenen zijn maar helaas voorlopig blijven ze overal hangen.

   • Beste Roger , ge moet maar eens naar google gaan om te zien wat die rode tampoms zoal verdienen, ge wordt er mottig van . Daar kan zelfs , de grote voorvechter van de arbeider Van den Bossche luc met al zijn gesjoemel nog een punt aan zuigen. De Wilmots is nog de minst betaalde met maar
    600.000 euro per jaar en dan verliezen nog tegen een cafe-ploeg.

 2. Geachte redactie,
  Sportevenementen als deze worden gretig misbruikt om het “belgië-gevoel” (wat dat ook moge zijn) vrolijk op te krikken. Talloze idioten laten er zich aan vangen. In onze straat is het niet anders dan in andere straten, het hangt ook hier vol 3 kleurs vodden. Wat betreft “onze “duivels zelf, het zijn gewoon overbetaalde grote klein joeng. Er zijn mensen die alle dagen hun botten afdraaien voor veel minder loon, die in een heel leven nog niet bij elkaar krijgen wat deze klojo’s op een jaar verdienen. Ze liggen er uit, en ze liggen er goed. Whoehoehahahaaaa

 3. Blij dat de Belgische ploeg er uit ligt. Wie nu nog niet gezien heeft dat de kliekjes vorming (walen tegenover vlamingen) de echte reden is van de uitschakeling die is ziende blind.Oppergoeroe Wilmots heeft het zelf gezocht, denk maar aan de negering van Lombaerts, het meenemen van vakantieganger Gillet(ambiancebeest) en het negeren van Vlaamse goede voetballers (Sels)en de stelselmatige opstelling van Witsel. De zo geroemde vedette Hazard heeft zijn reputatie eer aan gedaan en in de Belgische ploeg nog geen enkele goede wedstrijd grspeeld tenzij tegen Hongarije die in de kwalificatiewedstrijden met de hakken over de sloot is gekomen en één van de zwakste ploegen was. Vergeet dan niet de supporters die hun wensen voor werkelijkheid houden en meegaan in de hype van de media die enkel en alleen er op uit is het belgiegevoel op te krikken tot eer en glorie van de staat.
  Geen spijt maar opluchting dat we verlost zijn van al dat gezwam alhoewel de volgende hype de Ronde van Frankrijk er aan komt tot eer en glorie van de twee grootste wauwelaars die er bestaan, ge weet wie ik bedoel.
  mvg maurice

  • Maurice, ik kijk naar de ronde van Frankrijk voor de landschapsbeelden dus niet voor die simpelen van geest op de fiets en ik zet de klank af zodat ik het gezeik van die 2 idioten niet hoor maar wel muziek van Mozart & Beethoven.
   Moet je eens toepassen, heeeeerlijk.

   • Het is al een tijdje geleden dat ik de ronde van Frankrijk nog gevolgd heb …rijdt Eddy Merckx nog mee ?

     • Ja saluu Joos , in een rolstoel zeker met begeleiding van een verpleegster en een infuus in zijn arm….mij maak je niets wijs

  • En zoals naar goede, oude belgische gewoonte werd hij, als louter Frans sprekende, kapitein van de ploeg om tegen de Vlamingen te kunnen zeggen: pour les Flamands la même chose.

  • Ik hoop dat in de ronde van Frankrijk Vlaanderen vlagt, aanwezig zal zijn.

Reacties zijn gesloten.