Op algemene aanvraag…

…Ferdinand, Ferd’nand…

De tekenaar MIK, afkorting voor Mikkelsen, Henning Dahl, een Deen, kreeg internationale bekendheid met het figuurtje Ferdinand, die geen woorden nodig had om zich verstaanbaar te maken in alle wereldtalen.  Ferdinand verscheen gedurende 70 jaar; zijn laatste tekening werd in 2012 gepubliceerd.

Meer afbeeldingen hier.

 

Met dank aan de lezers voor de herinneringen…

Alle tekeningen kunnen zonder probleem vergroot worden op uw scherm met crtl+.

 

7 gedachten over “Op algemene aanvraag…

  1. Dat figuurtje uit mijn prille jeugdjaren , toen “Islam” nog niet in den woordenboek stond was ik rats vergeten , dat doet me echt deugd , het was voor mij pure nostalgie !

  2. Jaren plezier gehad aan die strips en in die tijd was de GVA nog niet vervallen tot die linkse vod die het nu is.

    • Ferdinand was ook te vinden in Het Laatste Nieuws, beste Wes Hardin (en HLN was indertijd “van liberale strekking”)

  3. Geachte redactie,
    Hartelijk dank, het doet mij eveneens zoals René terugdenken aan mijn jeugd. Vooral de vakanties bij boma en bompa, die hadden op aandringen van mijn vader De Volksgazet buiten gegooid, en de GVA in de plaats genomen vandaar dat ik Ferd’nand kende. Hoewel ik gisteren toch heel diep moest nadenken om op de naam te komen. De leeftijd zeker?

Reacties zijn gesloten.