Golfbrekers

Vlaams-radicale blog: verbonden maar niet aan banden

Golfbrekers

Noteer: 077/163.594#**

De politie zal vanaf 1 januari 2016 enkel via een betaalnummer bereikbaar zijn. Dat heeft Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) beslist. Op die manier wil de minister de overvloed aan nutteloze oproepen stoppen.

077/163.594, gevolgd door een # en twee maal *. Dat betaalnummer moet u vanaf 1 januari 2016 intoetsen om de politie te bereiken. Het nieuwe nummer vervangt de goed gekende nummers 100, 101 en 112.

‘Eigenlijk zijn die huidige noodnummers te goed gekend’, verduidelijkt Jan Jambon. ‘Daardoor worden onze noodcentrales regelmatig het slachtoffer van nutteloze oproepen zoals de diefstal van een lege portefeuille of een verzonnen verkrachting. Om dat fenomeen te stoppen schakelen we vanaf 1 januari 2016 over naar het veel moeilijker te onthouden nummer 077/163.594, gevolgd door een # en twee maal *.’

‘Ook de zogenaamde betaalbarrière moet mensen ervan weerhouden om misdaden die we toch niet kunnen oplossen door te bellen. Bellen naar de politie zal 3,99 euro per minuut kosten, en elke begonnen minuut moet volledig betaald worden. Mensen met een nepoproep zullen dan wel twee keer nadenken.’

Eenzame bomma aan de lijn
De huidige nummers 100, 101 en 112 worden niet afgesloten, maar automatisch doorgeschakeld naar in totaal 4.900 vereenzaamde bejaarden die zich vrijwillig voor het project opgaven. ‘Dat betekent dubbele winst voor de gemeenschap’, zegt Jambon. ‘De bejaarden kunnen een babbeltje slaan, en ook de beller wordt geholpen. De oudjes* zullen de oproepen immers netjes noteren, en op het einde van elke maand aan de politie overmaken.’

*Voor de volledigheid: Oproepen die door gedurende de maand overleden bejaarden zijn genoteerd, zullen via de begrafenisondernemer gerecupereerd worden.

Met dank aan TVOlen

3 gedachten over “Noteer: 077/163.594#**

  1. Waarschijnlijk een maatregel om moslimterroristen tegemoet te komen. De brave burger durft niet eens meer bellen dan.

  2. Gelukkig staat onderaan dat het om humor gaat, anders zou men kunnen denken dat het artikel geschreven is door Pietje Deleughenaere.

Reacties zijn gesloten.