Nog eens “Cultuur”, of, waar gaan onze zuurverdiende centjes naar toe.

Knikkebollen Kathleen van BremptUit nieuwe gegevens blijkt dat Manifiesta in 2013 een winst maakte van 40.000 euro en dus eigenlijk voor de editie 2014 geen nieuwe subsidie nodig had.

Nooit gehoord over een partnerschap van de provincie West-Vlaanderen met het ManiFiesta-festival in Bredene? Ik heb zelfs niets van het festival gehoord, maar ik zal wel een cultuurbarbaar zijn.

Het verslag van de adviescommissie artistiek-culturele projecten is duidelijk: “Het dossier zit goed in elkaar. De enige kanttekening gaat over het feit dat uit de inkomsten 2013 blijkt dat toen een winst van 40.000 euro werd gemaakt. Uit het dossier blijkt niet dat die opnieuw worden geïnvesteerd in de editie van dit jaar”.
WAAR ZIJN DIE NAARTOE VRAAGT NIEMAND ZICH AF.
Desondanks besliste de vergadering positief te adviseren voor het gevraagde bedrag van 17.000 euro of maar liefst 13% van het totaal beschikbare budget voor 48 dossiers voor DIT jaar.

De manier waarop de provincie omgaat met de middelen van haar burgers is ongehoord. Eigen vlok eerst is/was de slogan van het VB, de socialisten brengen het in de praktijk.

Eerder vandaag gaf Vlaams mini-ster voor Media, een bierslijter in een vorig leven, aan dat de VRT in de fout is gegaan met de steun aan Manifiesta. “Een overheidsbedrijf zoals de VRT en de provincieraad West-Vlaanderen mogen geen steun meer bieden aan politiek geïnspireerde projecten. Zacht gezegd is dit deontologisch niet correct. Maar wie ben ik.
EEN belastingbetaler verdomme

1 gedachte op “Nog eens “Cultuur”, of, waar gaan onze zuurverdiende centjes naar toe.

  1. Merkwaardige foto van Kathleen genomen met een tussentijd van “een” seconde !

Reacties zijn gesloten.