Men zegge het voort

Aankondiging FreddyHebben sommige voetbalsupporters ze nog wel alle vijf?

Jaren geleden hebben we een slechte herinnering overgehouden aan voetbalclub Beerschot.
Het was de tijd van voorzitter Moreels en zijn medewerker Jos Gowie. Ze kwamen me opzoeken met een schitterend voorstel. Ze konden een speler “kopen” in een of ander oostblokland voor 2 miljoen BEF. Ze hadden reeds 1,5 miljoen bij elkaar geschraapt maar dienden op de valreep dezelfde avond te beslissen of de zaak was verloren. Men verzekerde mij dat ik mijn geld zou kunnen verdrie- of verviervoudigen op enkele maanden tijd! Men ging dat wereldwonder enkele maanden laten spelen bij de eerste ploeg van Beerschot en zou hem daarna voor een veelvoud van de aankoopprijs kunnen verder verkopen aan een andere club. Ik weigerde op het aanbod in te gaan omdat ik steeds een afkeer heb gehad van dat kopen en verkopen van spelers als een emmer zeep zoals in de tijd van de slavenhandel.

Wel wou ik Beerschot helpen en stelde voor het half miljoen ter beschikking te stellen voor één jaar zonder intrest om de club te helpen. Moreels en Gowie bedankten mij; namen mijn check mede en bevestigden dat ik me deze geste niet zou beklagen. Ik zou trouwens véél vlugger terugbetaald worden.

Na één jaar had ik geen cent gezien en diende te procederen tegen Beerschot om mijn centen gewoon terug te krijgen. Toen bleek dat de Kredietbank tegen alle wetten in mijn gekruiste check niet aan Beerschot maar rechtstreeks aan Gowie had uitbetaald!!! De rechtbank gaf Beerschot gelijk om mij niet terug te betalen omdat Beerschot nooit mijn centen zou hebben ontvangen. Behoudens een fikse rekening van mijn advokaat heb ik 25 jaar later nooit één cent teruggezien van mijn gulle hulp.

Jaren later stelde ik vast dat Beerschot dan toch naar de bom ging. Maar nu het Beerschot-kindje was overleden bleken de supporters dat niet te willen aanvaarden. De oplossing bleek te zijn om Germinal Ekeren naar het kiel te verhuizen en opnieuw te starten met Germinal- Beerschot en dit met het stamnummer van Germinal. Dat de hondstrouwe supporters van Germinal hierbij werden bedrogen en in hun hemd gezet stoorde geen enkele Beerschotsupporter. Vanaf de eerste wedstrijd hoorde men nog alleen het scanderen van Beerschot…..Beerschot……Beerschot en bleek Germinal niet meer te bestaan. Later verdween de naam Germinal en bleef allen Beerschot over alhoewel het gebruikte stamnummer nooit iets met Beerschot had te maken gehad.

Voetbalsupporters zijn naief zoals kiezers en ze stemmen steeds voor diegenen die het meest beloven en dit zonder verder na te denken. Zo waren ze allemaal blij als een zekere Van Noppen beloofde om hen naar grote overwinningen te voeren. Hoe meer spelers deze man kocht en hoe meer schulden hij maakte des te gelukkiger waren de Beerschot-fans. Jammergenoeg bracht Van Noppen Beerschot naar de knoppen en ging Beerschot opnieuw ter ziele.

En opnieuw wilden de Beerschotsupporters dat niet aanvaarden. Daarom werd de overledene voor de zoveelste maal tot leven gebracht door de hondstrouwe supporters van K.F.C. Wilrijk te ontgoochelen en verweest achter te laten. Wilrijk zou zoals Ekeren naar het Kiel verhuizen en de naam Beerschot-Wilrijk aannemen. Germinal-Beerschot duurde niet zolang en Wilrijk-Beerschot zal nog sneller tot een einde komen en er zal opnieuw alleen de naam Beerschot overblijven. Het is eenvoudiger om de tweede naam te laten verdwijnen dan de eerste.

Over enkele weken zal Beerschot-Wilrijk dus in eerste provinciale afdeling van start gaan. Ook de Stad Antwerpen speelt deze komedie en huichelarij mee en stelt het Olympisch stadium ter beschikking van deze eerste provinciale club. Het feit dat het publiek niet mag weten wat de juiste afspraken zijn met de eigenaar van het stadion maakt het duidelijk dat er str. aan de knikker zit.

Wij hebben niets tegen voetbal wel integendeel. Maar de wijze waarop bepaalde zaken in deze voetbalwereld verlopen doet ons kotsen. Dat een man zoals Bart De Wever zijn goedkeuring geeft aan al dat geknoei geeft ons een wrange smaak in de mond. Is het misschien omdat Beerschot de latijnse uitdrukking “TENE QUOD BENE” in zijn schild voert dat Bartje zich over de schreef liet trekken? Wij worden van al dat geknoei misselijk.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

2 gedachten over “Men zegge het voort

  1. Sorry, maar Fikken heeft nooit interesse gekend voor voetballen, maar voor Franse cymbalen des te méér: “seins-balles”. 🙂

Reacties zijn gesloten.