5 gedachten over “Meldpunt fopracisme

 1. Och die “aangebrande” onnozelaar heeft dat T-shirtje ergens goedkoop op de kop kunnen tikken . Ik denk niet , dat hij goed beseft wat dat vervloekt symbool te betekenen heeft . Indien wel , hoort hij niet thuis in de beschaving maar in de brousse tussen de kannibalen of erger bij ” IS “

  • Maak van je hart vooral geen moordkuil, René. Slecht voor je hart en je bloeddruk.

  • Dat symbool heeft zijn bijklank gekregen terwijl er in oorsprong met het zonnewiel niets mis is. Guido Gezelle dicht er over :
   Nu zit de zonne
   hoog in de hemelstoel,
   nu zit de zonne
   hoog overal…
   Haalt hout en helpt ons…
   Vliegende vlamme
   vlerke van ‘t ZONNEWIEL,
   vliegende vlamme,
   vlucht in de hoop!
   …en leve St. Jan
   het is het oude gebruik in de Germaanse landen, de dans om het St Jansvuur en zijn herinneren aan de zomerzonnewende, waarvoor het zonnewiel symbool staat.
   Misschien worden we met dat hakenkruis zoveel om de oren geslagen om de laatste restjes volksgeloof uit te roeien, door ons een schuldgevoel te geven.
   Toen we als kinderen, met school, eens het oogsten gingen bekijken, strooide de boer na de oogst, nog graankorrels op zijn veld en zei ‘voor Wodan en zijn peerd’, zo zat dat oude volksgeloof er nog ingebakken en ik neem aan dat ze die zin tot in Scandinavië zegden.
   Hetzelfde met die Hitlergroet. Het is een Romeinse groet. Het standbeeld van Artevelde groet zo en vroeger de Ijzerbedevaarders.
   Maar ja , tegen domheid en moedwil kan je niet op.

Reacties zijn gesloten.