Marokko beloont imams rijkelijk tijdens ramadan om de spirituele veiligheid te garanderen

Marokko beloont Imams rijkelijk tijdens Ramadan

Marokko beloont imams rijkelijk tijdens ramadan

 

Tijdens Ramadan gaat het salaris van predikers die door Marokko naar het buitenland worden gestuurd, stijgen van 4500 tot 30.000 dirham.

Een ontwerpdecreet wordt hierover deze week voorgelegd aan de regeringsraad door minister van Islamzaken Ahmed Taoufig.. Daarin wordt bepaald dat imams een financiële vergoeding krijgen van 1000 dirham per dag. Daarbij komt nog een heen-en terugreis met de vliegtuig, betaald door het ministerie.

Marokko wil op die manier strijden tegen Malikisme en Ash’ari stromingen, en de ’spirituele veiligheid’ garanderen van de meer dan vier miljoen Marokkanen in het buitenland.

Het ministerie van Islamzaken zegt ook te willen strijden tegen de gevaren van religieus extremisme, zoals de sjiitische en salafistische bewegingen.

Bovendien is Marokko bezorgd door de vele bekeringen tot het christendom bij derde generatie Marokkanen, met name in België en Duitsland.

Opmerking van Marnix:

Ja, het mag Marokko geld kosten om imams rijkelijk te belonen in naam van “spirituele veiligheid” om de bekeringdrang naar het christendom te stoppen, want op wie de islam verlaat en zich bekeert tot het christen, jood, enz. daarop staat de doodstraf.

Zie de houding van hen die hier alles opeisen in de naam van “vrijheid van godsdienst”.

De vraag is, wat gaan die Imans hier in de moskeeën komen preken?

Een link voor hen die meer willen weten: ? Waarom de islam vrijheid van godsdienst verbiedt.

Bron: http://www.bladna.nl/salaris-imams-marokko-ramadan,05462.html

2 gedachten over “Marokko beloont imams rijkelijk tijdens ramadan om de spirituele veiligheid te garanderen

  1. En wat doet justitie hier?
    Een Brugse strafrechter heeft een man veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van vier maanden. Begin juni 2012 scheurde de Blankenbergenaar in Oostende een koran stuk voor de ogen van een groepje moslims. Enkel in De Tijd kon ik een korte melding van dit op 6 maart verwachte vonnis lezen. Er werd geen ruchtbaarheid aan gegeven in de regime-media, en nochtans is dit een uitermate belangrijk vonnis dat bepalend is voor onze toekomst en die van onze nakomelingen.

    • wij gaan toch rekening houden met die processen die er de laatste tijd gevoerd worden.1 procedurefout moet minstens100000 euro kunnen opleveveren ,uiteraard niet voor het slachtoffer maar wel voor de dader.de maker deser fouten moet zelf voor de kosten opdraaien.ALS WIJ BLEEKSNUITEN ,die alles beter weten dan mensen die al meer dan 1500 jaar de wereld leiden (pardon lijden),zouden wij het toch eens moeten vragen aan de egyptenaren of misschien het allergrootste TURKIJE,of heel dat kantje africa en azie

Reacties zijn gesloten.