Mario Lanza: Arrivederci Roma

Nog eentje uit onze prilste jeugdherinneringen:

Mario Lanza, officieel: Alfred Arnold Cocozza (Philadelphia (Pennsylvania), 31 januari 1921 – Rome (Italië), 7 oktober 1959) was een Amerikaans operatenor en een Hollywoodfilmster die veel succes oogstte in de jaren vijftig van de twintigste eeuw.

Zijn stem was volgens velen minstens van het niveau van de beroemde tenor Enrico Caruso, die hij speelde in de film “The Great Caruso” uit 1951. Lanza kon zingen in alle muziekgenres. Hoewel zijn emotionele stijl niet alom werd geprezen door de critici, was hij immens populair bij het grote publiek. Meer…

Fragment uit de film “Seven Hills of Rome”

1 gedachte op “Mario Lanza: Arrivederci Roma

  1. Herinner mij zeer goed deze man. Hij had een unieke stem en werd door iedereen bewonderd. Helaas hebben we tegenwoordig praktisch geen zangers meer die zonder micro kunnen zingen. Schakel de micro en de versterkers uit en het is pure hanengekraai. De vedettecultus van vele figuranten in de muziekwereld is de schaal geworden waarop men gewogen word. Trouwens nog ene echte musicalfilm gezien ?
    Alles is computer gestuurd en wie zingt er nog live ? De man aan de knoppen is het die het klaarspeelt om van een kat een diva te maken.

Reacties zijn gesloten.