2 gedachten over ““Make believe”…

  1. Geef de Oekraiense president de Oscar want geen enkele politicus doet beter.
    Spijtig dat deze acteur zoals vele anderen die hem voor gegaan zijn enkel leed en verdriet brengt bij vele families. Zinloos geweld van alle kanten door de eeuwen heen hebben de wereld niet verandert ten goede . Oorlogen zijn wrede gebeurtenissen waar de wreedheden altijd een rol spelen en toelaten dat de mens in alle facetten het slachtoffer is van waanzin. Geen enkele oorlog is rechtvaardig en brengt alleen maar de gewone mens verdriet.
    Geen enkele bewindvoerder heeft recht op respect omdat hij de mens bloot stelt aan ongekende baldadigheden. Langs alle kanten zegt men de waarheid in pacht te hebben maar dit is in spé de grootste leugen van de oorlog. Geen enkel leger gaat vrij uit bij een oorlogsvoering. Een zondaar aanduiden is dus niet mogelijk.
    Ik herinner mij een triologie die onder de naam Gretchen’ in vroegere tijden verschenen is in boekvorm en waarin de beestigheden van het Russisch leger beschreven werden tegenover de Duitsers bij de neergang van het Duitse leger. Heden ten dage kan men evengoed de misdaden tegenover de mensheid van Amerika, China, Vietnam, Korea,Uganda en vele andere landen evengoed toeschrijven aan een oorlogsvoering die geen genade kent ten overstaan van de vijand. Zal men het dan nooit leren dat oorlog alleen maar miserie brengt?’

Reacties zijn gesloten.