Kweekmens voor medisch begeleide voortplanting

Het Raadgevend Comité voor Bio-Ethiek vindt dat we de uitbesteding en onderaanneming van een zwangerschap anders moeten noemen. Draagmoeder moet vervangen worden door draagvrouw. Waarmee ze in een conflict met de wokesekte komen. De omgebouwde man die zich vrouw noemt kan nog altijd niet moeder worden. Terwijl de zich man voelende vrouw wel nog moeder kan worden, ook al wil ze als “papa” aangesproken worden.

“… een kind krijgen via draagvrouwschap moet volgens het Comité voor iedereen toegankelijk worden, ongeacht geaardheid, burgerlijke stand, etnische afkomst, gender. Dus ook voor homoseksuele paren en voor alleenstaanden. Er mogen evenmin financiële belemmeringen zijn. Ravelingien: ‘We zien het als een medisch begeleide voortplanting, zoals de andere medisch begeleide voortplantingen, waar ook een terugbetaling voor bestaat.’”

Om alle discussie en gekwetste zieltjes te vermijden, stellen we voor dat er in de toekomst sprake is van een “kweekmens” of het dan gaat over een moeder, een vrouw of een ander – liefst menselijk – wezen van een onbestemd geslacht is bijkomstig. Hoofdzaak: er wordt gekweekt.

Lees meer: Zeg niet langer draagmoeder, zeg draagvrouw (Antwerpen) | Gazet van Antwerpen (gva.be)