Koning Voetbal ontkroond?

NED 23 - Spreekwoorden en uitdrukkingen (oefeningen) Flashcards | Quizlet

Waar wij ons al jàààren aan ergeren, de voetbalhysterie, de fenomenale bedragen die betaald worden voor de een of andere snelle jongen met traptalent. Hij moet zelfs niet kunnen lezen of schrijven, hij hoeft geen diploma, hij mag zelfs minderjarig zijn (… daar wordt wel een mouw aan gepast…) als hij maar het amusement van de gewone man (… die slechts een klein percentje-achter-de-komma verdient van het salaris van de nieuwe god) kan verzekeren. De boekhoudkundige waarde van de wonderman kàn boven alle normale begrippen van loonbarema’s stijgen. Zelfs hun eega’s, kinderen, vriendinnen genieten mee van de bovenmaatse aandacht.

De media zijn mee schuld aan de idolate aanbidding, de vanzelfsprekende sterallures, de overschatting van een bepaalde sporttak, van professionele voetballers.

Zoals ook bleek bij de dood van Maradona, van oorsprong een ordinair straatjochie dat zich niet geneerde te zuipen, drugs te nemen en met maffiabendes om te gaan. En hij werd vereerd. Enkele dagen na elkaar werd het journaal geteisterd door minimum 10 minuten beschouwingen over de leemte die hij achtergelaten had. En na zijn dood wilde men er nog steeds geld uitslaan. Zijn dokter(s) zou hem niet goed behandeld hebben. De énige die Maradona niet goed behandeld heeft, was Maradona zelf. Zijn lichaam was niet zijn tempel. Hij heeft zichzelf opgebrand. Eigen schuld, dikke bult. Onze mening… u hoeft het er niet mee eens te zijn.

Dit gezegd zijnde – we hebben waarschijnlijk weer enkele mensen tegen de haren ingestreken – vragen we uw aandacht voor de retorische vraag of voetbalclubs boven hun stand leven:

1 gedachte op “Koning Voetbal ontkroond?

  1. Er is niet enkel Maradona die door de media aanbeden word als de Heilige Koe. Hier in ons eigen Apenland worden de waarden van het fatsoen met de voeten getreden. Wie is het niet beu altijd maar bestookt te worden met de afgoden van het voetbal waar men bladzijden papier aan verspilt. Wie is het niet beu altijd dezelfde tronies te moeten aanschouwen van de zich zelf uitgeroepen experten op gebied van sport. Maar geen enkele kaart de uitwassen aan integendeel men verheerlijkt ze.
    De sport en de hedendaagse cultuur zijn volledig los geslagen van de werkelijkheid.
    Het is immoreel wat die mensen als loon krijgen.
    Onze westerse wereld is zijn eigen doemscenario aan het schrijven zonder na te denken over de gevolgen nadien

Reacties zijn gesloten.