Kandidaat Nobelprijs voor de Vrede

Handelsbelangen voorgedragen voor Nobelprijs voor de Vrede

Afhankelijkheid van Rusland voorkwam vele conflicten

De economische afhankelijkheid van Rusland is voorgedragen voor de Nobelprijs voor de Vrede. Volgens het Nobelcomité zetten de handelsbelangen met Rusland zich al jaren met succes in voor het vermijden van gewapende conflicten overal ter wereld.

Met name de afhankelijkheid van Russisch gas wordt geprezen om haar bemiddelende rol: “Doordat Europa niet zelfvoorzienend is op het gebied van energie, hebben de Russen de EU aan een touwtje. Op die manier weet de afhankelijkheid van Rusland veel gewapende conflicten te voorkomen, met name bij schendingen van het internationaal recht,” aldus voorzitter van het Noors Nobelcomité Thorbjørn Jagland.

knipoogLees verder…

9 gedachten over “Kandidaat Nobelprijs voor de Vrede

 1. Ik begrijp niet , volgens mij moet de Jidat zeker in aanmerking komen voor de Nobelprijs van de Vrede . Die Jidatters strijden al een heel tijdje voor de vrede met grote inzet van martelaren die zich opblazen voor het goede doel . Dergelijke offers kunnen en mogen niet onopgemerkt voorbijgaan !

 2. Verhofstadt heeft al laten weten dat hij met een ploeg Oekraïners de Nobel prijs claimt!

 3. Ik zou het nog anders zeggen de nobelprijs voor de vrede moet gaan naar de Islam want die godsdienst bewijst al jaren dat zij in de wereld overal zorgt dat er vrede is en liefde onder de mensen zeker weten

 4. De drie vrolijke biggetjes zingen en dansen in hun huisje

  Plots vliegt de deur open en een onbekende wolf komt binnen

  De biggetjes verstijven van de angst !!!

  De wolf zegt “Salam Al Eikum !”

  Gerustgesteld zeggen de biggetjes ” God zij dank, het is een moslim”

Reacties zijn gesloten.