Italiaanse puzzel

Italiaanse hersenbreker – Paresh Nath

Paresh Nath (1970) is een Indiase perstekenaar. Hij is ‘senior cartoonist’ voor de Indiase National Herald en voor de Khaleej Times uit de Verenigde Arabische Emiraten. In 2000 en 2001 ontving hij de Ranan Lurieprijs voor beste perstekening.

“Hoe een regeringscoalitie te vormen in Italië”
De Italiaanse president Giorgio Napolitano heeft op 30 maart werkgroepen aangewezen die de politieke impasse moeten doorbreken waarin het land is beland sinds Pier Luigi Bersani er niet in is geslaagd een nieuwe regering te vormen.

Twee commissies van “wijzen” zijn benoemd: één om urgente institutionele hervormingen voor te bereiden, zoals voor de huidige kieswet, die de oorzaak is van de huidige impasse. De andere moet met voorstellen voor economische maatregelen komen: het land is al zes trimesters in een recessie.
Hoewel veel politieke partijen het idee van de president hebben verwelkomd, heeft Silvio Berlusconi Napolitano ervan beschuldigd “tijd te willen winnen in plaats van nieuwe verkiezingen uit te schrijven.” Uit opiniepeilingen is gebleken dat als er nu verkiezingen zou worden gehouden, Berlusconi’s Vrijheidspartij (PDL) aan kop zou gaan met 32,5 procent en Bersani 29,6 procent van de stemmen zou krijgen.

http://www.presseurop.eu/nl