In de brievenbus: weet iemand raad?

MM900285281[1]Een rare ervaring

Situatie:
Fotograferen is een hobby van me. De allerbeste foto’s worden afgedrukt en samengebracht volgens onderwerp in albums. Om de afgedrukte bladen conform te houden heb ik templates gemaakt, zodat ik nooit moet zoeken welk lettertype enz. ik gebruik voor een bepaald onderwerp.
De templatebladen worden bij de laatste afdruk altijd gesaved, wat wil zeggen dat het laatste onderwerp erop max. drie maanden oud kan zijn.
Alle weken maak ik een back-up en save het werk van de voorbije week nog eens extra op extended harde schijven.

De rare ervaring
Hedenmorgen (2.2.2014), wil ik beginnen met foto’s af te drukken van paddenstoelen. Ik open het templateblad voor het onderwerp “Paddenstoelen”, tot mijn verbazing staat er nog een foto op, die bij nazicht, van november 2009 blijkt te zijn, dus iets wat zo goed als onmogelijk is, te meer omdat ik ondertussen een nieuwe PC heb, overgeschakeld ben van Windows XP naar Windows 8 en verleden week geüpdatet ben naar Windows 8.1.  Bij verdere controle is de bewuste foto verdwenen van mijn harde schijf, samen met enkele andere van dezelfde maand, zoals ik kon nazien aan de hand van het fotoboek.
Om de geleden schade ietsjes te beperken safe ik de foto van de template terug op de harde schijf. Elke fotofile heeft een omschrijvende naam, in dit geval de naam van de paddenstoel enz. die wordt voorafgegaan door het jaar en de maand waarop de foto genomen is. Nu komt dus het rare: voor dit geval was de datumnotitie 911 (nine eleven), de Amerikaans datumnotitie van de aanslag op de WTC torens.
Of dit met de ganse zaak iets te maken heeft weet ik niet, maar het lijkt me niet onwaarschijnlijk. Kan iemand mij hier iets meer over vertellen?

Rony

3 gedachten over “In de brievenbus: weet iemand raad?

 1. Of het met 911 te maken heeft, weet ik niet.
  Indien je bestanden zijn verdwenen zijn er 2 dingen die je zeker niet mag doen nu. Ten eerste panikeren en ten tweede nieuwe dingen op die schijf partitie schrijven. Dus zo weinig mogelijk bestanden opslaan op die partities en uiteraard ook geen nieuwe software installeren. Als een computer een bestand wist, staat dit bestand nog op je harde schijf, maar wordt enkel de verwijzing er naar uit de index gehaald. De computer ziet het gedeelte van je schijf waar het bestand staat, nu als lege ruimte en zal ze vanaf nu kunnen overschrijven.
  Er bestaan recovery tools, die je naar een USB stickje kan downloaden en vandaag kan opstarten om al die “verwijderde” bestanden terug te zetten, door de gegevens terug te markeren als bestand.
  Het meeste succes heb ik al gehad met Recuva.
  Hieronder een linkje : http://www.piriform.com/recuva/download/portable/downloadfile
  Gewoon bestand unzippen op je USB stick en daarna Recuva starten. Het programma is makkelijk in gebruik.
  Ik hoop je hiermee geholpen te hebben.

 2. En dan ben ik al blij dat ik een reactie kan plaatsen, of een binnengekregen vies filmke doorsturen. En daar blijft het bij. Petje af voor de computergenieën zoals hierboven.

 3. Dat verhaal van Rony is al even onwaarschijnlijk en ongeloofwaardig als een Vlaming die gaat stemmen op een correcte partij

Reacties zijn gesloten.