In de brievenbus: Hansworst geeft zijn mening

MM900285281[1]Grote vergadering

Eigenlijk is het niet meer om te lachen, hoewel ik er soms al eens lacherig over doe. Het wordt met de dag dramatischer. En dan heb ik het niet over dat gedoe met die jongeren die naar Syrië gaan vechten. Dan heb ik het vooral over hoe de pamperaars er tegenaan kijken.

Een interview in De Morgen met Hans(worst) Bonte bijvoorbeeld. De man trekt aan de alarmbel. Dan zou je denken dat voor hem de maat vol is met die losgeslagen jongeren, of niet soms?  Nee hoor. Volgens die gediplomeerde pamperaar zijn het slechts “enkele zware jongens” die de rest meesleuren en recrutereren als ‘kanonnenvlees’ voor de strijd in Syrië. En in Vilvoorde spelen sociologische problemen een grote rol.

Dat is eens anders gezegd dan “achtergestelden, kansarmen”.
Vilvoorde barst uit zijn voegen en heeft niet de middelen om die jongeren naar behoren op te vangen. Lees het maar alsof Vilvoorde geen pampergeld genoeg heeft.
Dus; jongeren vervelen zich en laten zich verleiden tot crimineel gedrag. Pas op, daarmee wil Bonte nog niet gezegd hebben dat alle ‘jongeren’, die naar Syrië trekken, daar ook daadwerkelijk de wapens hanteren. Dat zal bij eventueel terug “thuis”komen moeilijk te bewijzen vallen, aldus de Hansworst.

En dan de vraag der vragen: Hier citeer ik letterlijk: “Welke concrete maatregelen nemen jullie om het probleem aan te pakken?” (interview in DM). Samen met slachtofferhulp geven we opvang aan betrokken families. Maar je kan jongeren nu eenmaal niet verbieden om radicale ideeën te koesteren of naar Syrië te gaan.  Ook als die jongeren terugkomen moet je het probleem geval per geval bekijken. Zijn er harde bewijzen dat ze strafrechterlijk iets hebben mispeuterd?  Het is een complex probleem, dat een meervoudige, doordachte aanpak vergt”!  Tot daar de Hansworst.

En wanneer we vandaag lezen dat de 3 betrokken burgemeesters in het Syrië-verhaal een grote bijeenkomst beleggen, (lees:  bijeenkomst met de camera’s in aanslag) dan is het verhaal van Bonte al meer dan duidelijk genoeg.  Het gepamper daar gelaten, zal er weer veel gepraat worden maar helemaal niets opgelost. The show must go on!

Argusoog

1 gedachte op “In de brievenbus: Hansworst geeft zijn mening

  1. Ik heb het stuk in DM niet gelezen, maar ik vertrouw op jullie samenvatting.
    Het is duidelijk dat de hoernalist van dienst weer geen hard standpunt heeft ingenomen, en in die lijn zijn vragen heeft gesteld. Net zoals op de VRT heeft Bonte zijn nummertje kunnen opvoeren. Onze media, zum kotsen.

Reacties zijn gesloten.